Sağlık Grip aşısı kimlere yapılacak? (Sağlık Bakanlığı) E nabız grip aşısı sorgulama ekranı

Grip aşısı kimlere yapılacak? (Sağlık Bakanlığı) E nabız grip aşısı sorgulama ekranı

Paylaş
Grip aşısı kimlere yapılacak? (Sağlık Bakanlığı) E nabız grip aşısı sorgulama ekranı

Grip aşısı ile ilgili beklenen açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada grip aşıları sisteme tanımlanmış vatandaşların, aşılarını doktor reçetesiyle eczanelerden alabileceklerini kaydetti. Peki, grip aşısı kimlere yapılacak? (Sağlık Bakanlığı) İşte grip aşısı alıp alamayacağınızı öğreneceğiniz e nabız grip aşısı sorgulama ekranı…

Havaların soğumaya başladığı şu günlerde grip vakalarında artış yaşanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi. Buna göre Sağlık Bakanlığı belirli şartları taşıyan vatandaşlara ücretsiz olarak grip aşısı sağıyor. Adına grip aşısı tanımlanan vatandaşlar doktor reçetesi ile eczaneden aşısını ücretsiz olarak alabiliyor. Vatandaşlar grip aşısı sorgulamasını ise e nabız üzerinden kolaylıkla yapabiliyor…

Haberin Devamı

GRİP AŞISI KİMLERE YAPILACAK? (SAĞLIK BAKANLIĞI)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda grip aşısı hakkında merak edilen konuya açıklık getirdi.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 65 yaş üstü ve yüksek riskli kronik hastalığı olan vatandaşların grip aşıları e nabız’a tanımlandı.

Bu grup içinde olan vatandaşlar grip aşılarını doktor reçetesi ile eczanelerden alabilecekler.

E NABIZ GRİP AŞISI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Grip aşısı sorgulaması yapmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve e-nabız şifreniz ile ister mobil uygulamadan, isterseniz bilgisayar ile e-nabız sistemine giriş yapmanız gerekiyor.

Sisteme girdikten sonra ana sayfanın orta bölümünde yer alan “İNFLUENZA” yazan bölüme tıkladığınızda adınıza grip aşısı tanımlanıp tanımlanmadığını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Not: Grip aşısı sorgulama bölümü görselde renklendirilerek gösterilmiştir.

E NABIZ GRİP AŞISI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN