Hamileyken kabuklu yemiş yerseniz...
Gebeyken kabuklu yemiş yiyen kadınların bebeklerinde, bu besinlere karşı alerji riskinin azalabileceği belirlendi
ABD’deki Dana-Faber Çocuk Kanserleri Araştırma Enstitüsü’nden bilim adamları, 8000’den fazla çocuğun ve annenin sağlık durumu ile beslenme biçimini inceledi.
Gebeyken ceviz, badem, Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık gibi besinleri yiyen kadınların çocuklarında bu besinlere alerji riskinin üçte bir oranında az olduğu görüldü.
Bilim adamları, anne karnındayken ya da erken dönemde bazı yiyeceklere "maruz kalmanın" bebekte doğal tolerans sağlayabileceğini belirtti.
AŞIRIYA KAÇMADAN TÜKETİN
Daha önce yapılan araştırmaların, gebelikte kabuklu yemiş yemenin çocuklara herhangi bir fayda ya da zarar sağlamadığını saptadığını hatırlatan bilim adamları, araştırma sonuçlarının genel kanıya uygun olarak kadınların gebelikte aşırıya kaçmadan kabuklu yemiş tüketebileceğini gösterdiğine dikkati çekti.
Bilim adamları ayrıca, kabuklu yemişlere alerjisi bulunan kadınların bu besinlerden kaçınması gerektiğini de vurguladı.
Araştırmanın sonuçları "JAMA Pediatrics" dergisinde yayımlandı.
AA
- Toz taşınımı ve şiddetli hava koşulları alerjiye sebep oluyor! Kulağında baskı hissedenler hemen doktora koşsun!
- Tüketildiği anda sindirim sistemine zarar veriyor! İşte insan vücudunun en büyük düşmanı!
- Türkiye Avrupa birincisi olmuştu, obezite bağırsak kanseri riskini artırıyor!
- Bir taşla iki kuş vurmak isteyenler toplanın! Hem uyuyup hem de kilo vermek mümkün!
- Sivrisineklerden bulaşıyor! Tehlike etrafımızda kol geziyor: 24 saat içerisinde mutlaka tedavi edilmeli!