'Kalp hastaları yağsız et tercih etsin'
Kurban Bayramında et tüketiminin arttığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şükrü Ünal, kalp hastalarının her şeyden önce etin yağsız kısımlarını tercih etmesi gerektiğini söyledi
Uzman Dr. Şükrü Ünal, Kurban Bayramı’nda ’koroner kalp hastalığı’ olarak tanımlanan kalbin kendisini besleyen damarlarında hastalık tespit edilen, kalp yetmezliği ve hipertansiyonu olan hastaların diyetlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Diyete uymanın en zor olduğu zaman dilimlerinin et ve sakatat tüketiminin çok arttığı Kurban bayramları olduğunu kaydeden Dr. Şükrü Ünal, şöyle devam etti:
"Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı olan et ürünlerini hastalıkları olan kişiler de yiyebilir; fakat ölçüyü kaçırmamak şartıyla. Her şeyden önce etin yağsız kısımları seçilmelidir. Kuyruk yağı kullanılarak yapılan kavurma yerine ızgara veya haşlama et tercih edilmelidir. Karnımızı tıka basa doldurmaktan kaçınmalı ve mutlaka et yemeklerinin yanında sebze ve salata gibi bitkisel gıdaları da ihmal etmemeliyiz.
Kalp yetmezliği ve hipertansiyonu olan hastalar bu önerilere ilave olarak ayrıca tuz tüketimini artırmamaya da mutlaka dikkat etmelidirler. Elbette hastalarımız için en doğrusu her zamanki diyete bayramlarda da devam edebilmektir. Ayrıca herhangi bir hastalığımız olmasa bile bayramlar da dahil her zaman sağlıklı beslenme kurallarına uymaya çalışmalıyız. Ayrıca kalp rahatsızlığı olanların kurban vazifelerini yerine getirirken aşırı efor gerektiren işlerden uzak durmaları gerektiğini vurgulamak isterim."
DHA
- Eklem ağrıları ve kireçlenme, iltihaplı eklem romatizmasıyla karıştırılabilir
- Türkiye Avrupa'da birinci! 15 bilim insanı Kocaeli'de toplandı!
- 15 farklı kansere sebep oluyor! Uzmanı tütün kullanıma karşı önemli uyarılarda bulundu
- Boğaz kaşıntısı için birebir! Uzmanı önerdi: Rinit hastası olanlar rahatlıkla kullanabilir!
- Çorba içti, vücudunun yüzde 100'ü felç oldu! Konserve ürünlerde görülen ölümcül tehdit