Sağlık Kalp şarkılarıyla şifa bulmaya ne dersiniz?

Kalp şarkılarıyla şifa bulmaya ne dersiniz?

Paylaş
Kalp şarkılarıyla şifa bulmaya ne dersiniz?

Halk arasında "ruhun gıdası" olarak ifade edilen müziği bir sosyal sorumluluk projesi olarak ele alan Pendik Bölge Hastanesi, halk konserlerine bir yenisini daha ekledi

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, "Her bir hücreye ve organa tesir etme özelliği olduğunu" söylediği müzikle şifaya 5 yıl önce "Türk Kalp Müziği" korosuyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

"Müzik şifadır" anlayışından yola çıkan Türk Kalp Müziği Korosu, bu akşam ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hüner Coşkuner'le birlikte sahneye çıkıyor. Özel bestelerin seslendirileceği konser, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

'ÖNEMLİ OLAN RUHLARIMIZI ZİNDE TUTMAK'

Türk Sanat Müziği'nin ağır toplarından ve Pendik Bölge Hastanesi'nin bazı doktor ile servis çalışanlarından oluşan grup, "kalbî şarkıları" seslendirecek.

Konseri düzenleyen Turgut Göksoy, "Sağlık ve hayatla ilgili çok ince bir mesleğin içindeyiz. Dolayısıyla ruhlarımızı zinde tutmamız gerektiğine inanıyoruz" sözleriyle müziğin şifasından söz ediyor: "Sosyal aktivite ve paylaşım alanları sunarak sadece hastalarımız ve yakınlarının değil, halkımızın da yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğimiz için müziğin şifasından yararlanıyoruz."

Türkiye'de ilk ve tek olan Türk Kalp Müziği Korusu'nun şefi Pınar Yılmaz ise "Müzik kesinlikle iyileştiricidir. Yaratılıştan beynimize uyumlu, güzel ses ve müzikleri hisseden bağlantılar konulmuştur" diyor ve ekliyor: "Toplumdaki ruhsal açlığın farkındayız. Halkla sağlam bir köprü kurmayı amaçlıyor, müzik aracığıyla onların kalpleriyle iletişime geçiyoruz."

Haberin Devamı

Yer: Yunus Emre Kültür Merkezi
Adres: Batı Mahallesi Ankara Caddesi Pendik/İstanbul
Tarih: 7 Aralık Pazartesi
Saat: 19.30