Kansere karşı elma
Kansere karşı elma
29 Mart 2010 , Pazartesi 05:00
Düzenli elma yemenin kalın bağırsak diğer adıyla kolon kanseri riskini azalttığı ortaya çıktı. Kolon kanserine yakalanan kişilerin hastalanmadan önce çok az elma yediği belirlendi.
Haberin Devamı
Her gün bir elma yemek, kolon kanseri riskini yüzde 65 azaltıyor.
Diğer meyve ve sebzeler kolon kanserine karşı etkili olmadı. Elmanın kolon kanserinden korumasının nedeni, içinde çok yüksek miktarda bulunan ‘flavonoids’ adlı bir madde. P vitamini de denilen ‘flavonoids’ dokuları hasardan koruyup kanseri önlüyor.
BUNLARI DA OKUYUN
- Otomatlardaki içecek ve gıdalar iyi korunmalı! Uzmanı detaylarıyla açıkladı: Anafilaksi riskini artırabilir
- Mide koruyucu kullananlar dikkat! uzmanı uyardı: O şekilde kullanınca organları mahvediyor!
- Uzmanından uyarı:İnme riskini azaltmak için tuz ve doymuş yağlardan uzak durun
- Uzmanından polen alerjisi uyarısı
- Uzmanı uyardı: Göz alerjisi kornea ülserine yol açabilir