Kırmızı et ömrü kısaltıyor
Her öğün kırmızı et tüketenlerin ömürlerinin daha kısa olduğu ortaya çıktı
Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sık sık kırmızı et tüketenlerin ölümcül hastalıklara yakalanma riskinin yüzde 50 daha fazla olduğu belirtildi. Enstitü araştırmayı 545 bin kişi üzerinde gerçekleştirdi.
Yaşları 50 ile 71 arasında değişen 545 bin kişi 10 yıl boyunca takibe alındı. Sonuç ise korkunç: Erkek deneklerin yüzde 11, kadınların ise yüzde 16'sı daha az et yemiş olsaydı, daha uzun yaşayacaktı. Araştırmada sigara içme ve aşırı kilo dikkatte alınmadı.
KANSER VE KALPTEN ÖLÜM RİSKİ BÜYÜK
Haftada en fazla 150 gram kırmızı et tüketenler ile günde 250 gram kırmızı et yiyenler arasında yapılan araştırmada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı. Günde 250 gram kırmızı et tüketen erkeklerde kanserden ölme riski yüzde 22, kalp krizinden hayatını kaybetme riski ise yüzde 27 daha yüksek.
Bu durum kadınlarda ise kanserden ölme riskini yüzde 20, kalp krizinden hayatını kaybetme riskini ise yüzde 50 oranında artırıyor.
- O mucizevi besin ayette geçiyor! Sağlığını korumak isteyenlere müjde! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor…
- Yeni gizli pandemi olarak biliniyor! Uzmanından obezite ile ilgili korkutan açıklamalar!
- Bu kadarı da olmaz artık: Mağaraya giren herkes bambaşka biri olarak çıktı! Zaman kavramını bozan 40 gün 40 gece!
- Gençlik iksiri kolajen o bir dilimde saklı! Vücuda faydaları saymakla bitmiyor!
- Uzmanından uyarı: 50 yaş üzeri erkeklerde görülüyor: Bu hastalık uykuda yaralanmaya neden oluyor…