Sağlık Kolesterolün üstesinden gelmek için...

Kolesterolün üstesinden gelmek için...

Paylaş
Kolesterolün üstesinden gelmek için...

Kalp damar rahatsızlıkları ve kolesterol sorununun üstesinden yardımcı gıda takviyesi ile gelmek mümkün

Karaciğer alınan besin maddelerindeki yağlardan kolesterol üretir ve bir kısım besinmaddelerinde kolesterol içerdiğinden onlarda hazır alınmış olur. Kolesterol kanda yağ-protein bileşikleri olarak taşınır ve buna lipoprotein denir. Alçak değerdeki lipoproteinler (LDL=low denisty lipoprotein) ve yüksek değerli lipoproteinlar (HDL=high denisty lipoprotein) olmak üzere iki türdür. Karaciğer alınan besin maddelerindeki yağlardan kolesterol üretir ve bir kısım besin maddelerinde kolesterol içerdiğinden onlarda hazır alınmış olur.

Haberin Devamı

KOLESTEROL SORUNU İÇİN BİTKİSEL KARIŞIM

Kolesterol kanda yağ-protein bileşikleri olarak taşınır ve buna lipoprotein denir. Alçak değerdeki lipoproteinler (LDL=low denisty lipoprotein) ve yüksek değerli lipoproteinlar (HDL=high denisty lipoprotein) olmak üzere iki türdür. Besin maddelerindeki proteinler enzimler sayesinde aminoasitlere dönüşür ve bu aminoasitlerden biride methionindir.

Methionin birçok metabalik harekette önemli rol oynar. Methionin başka maddelere (Proteine) dönüşürken artık madde olarak ortaya HOMOCYSTEIN çıkar. Aslında saglıklı bir bağırsakta Homocysteinin yanmadde olarak ortaya çıkmaması veya çok az olması gerekir, fakat bağırsaklardaki zaralı bakterilerin proteinlerı biyojen amine dönüştürmesi ve zaralı bakterilerin zehirli gazlar ve zehirli alkoller üretmesi nedeniyle methionin metabolik değişimlere uğrarken yan madde olarak Homocystein ortaya çıkar. Homocystein bağırsak florasının bozulması sonucu, faydalı bakterilerin üretiği B12-Vitamini ve besinlerdeki B6 Vitamini ve folikasit oranında düşme olur.

Haberin Devamı

Şayet bağırsaklardaki faydalı bakteriler azalırsa yeterince B6, B12 Vitaminleri ve Folik asiti değerlediremez. Homocystein LDL- Kolesterolu vücudun savunma sistemi (Immunsistemi) tarafından tehlikeli madde olarak alğılanır ve makrofajlar (yiyici hücreler) tarafından oksitlenen LDL-Kolesterolu yiyen makrofajlar patlayarak ölür ve ortaya sümüksü, süngerimsi bir hücre artığı ortaya çıkar buna cüruf denir. Bunlar damarların iç yüzeyine yapışarak arterioskleroza (damarsertliği ve daralmasına) sebep olurlar. Buda kişin beyin kanaması, kalp enfaktüsü, yağlanma, hücrelerin beslenmemesi nedeniyle dermansızlık ve zamanla bağırsak mukozasınında bu artıkmaddeler tarafından kaplanmamısı nedeniyle kişide besin alerjisi, bahar nezlesi v.b. rahatsızlıklar oluşur.

Bağırsaklarda çoğalan zararlı bakteriler ve mantarlar zehirli gazlar ve zehirli alkoller üretir. Bu zehirli maddeler negatif veya pozitif olmadıklarından kana karışır ve sinirleri takrip ederek, başağrısı, migren, depresyon şişkinlik, hazımsızlık v.b. rahatsızlıklara neden olur. Sindirim organlarının cünuflar tarafından yağlanması nedeniyle bunlarda kaliteli enzim salgılayamaz ve tam parçalanmamış protein, karbonhidrat ve yağ artıkları zararlı bakteriler tarafindan sıradışı parçalanır. Böylece ortaya tehlikeli biyojen aminler (Örneğin: Histamin) amonyak, zehirli gazlar ve zehirli alkoller çıkar. Bunları karaciğer arıtmak için yoğun çaba gösterir ve başta karaciğer olmak üzere sindirim organlarının sindirim salgılarının kalitesi düşer. Yani ortaya bir şeytan üçgeni çikar.

Haberin Devamı

Bir diğer önemli faktör ise Midenin aşırı katkı maddesi içeren besinler (konserveler, çikolata, keks vb.) ve soft içecekler (kola, fanta vb.) nedeniyle tahrip olmasıdır. Böylece zamanla çok kolay gastrit (mide iltihaplanması, mide mukazası iltihaplanması ) oluşur. Bu nedenle Mide yeterince intrinsic faktorü (sialinasitli glukoprotein) salgılayamaz. Intrinsic faktorü B12-Vitamini, Folikasit, Methionin ve minerallerin bağırsaklar tarafından absorbe (emilme) edilmesini sağlar. Yani nasıl ki diabet hastaları için insulin ne kadar önemli ise besinlerin sindirilmesi içinde İntrinsic faktorüde o kadar önemlidir.

Haberin Devamı

İntrinsic faktorünün yetersizliği vitamin ve mineral yetersizliğine sebep olur. Neticede bir çok hastalık ortaya çıkar ve bunlardan bazıları: Allerji, deri hastalıkları, sindirim organlarindaki rahatsızlıklar vb hastalıklar ortaya çıkar. (Nhp 12.03.1722) Çaresi nedir? Ben İbrahim Gökçek bin yılın (milenyumun) buluşunu yaptım ve bu buluşla faydalı bakteriler artmakta, zaralı bakteriler azalmakta ve böylece faydalı bakteriler tarafından yeterince üretilen B12-Vitamini ve besinlerdeki B6-Vitamini vede Folikasit homocystein problem olmaktan çıkarmaktadır. Bu konuda araştırmalar yapan Dr.med.J.Abele Cholesterin-Krankheit oder Werbelüge yani Kolesterol hastalikmı-Reklam yalanımı? isimli kitabında kolesterolun zararlı olmadığını, aksine kolesterol olmaz ise kılcal damarlara makrofajın giremeyeceğini ve burada enfeksiyonun yayılacağını belgelemiştir.

Haberin Devamı

Ayrıca erkeklerin erkeklik hormonu testosteronun ön maddeside kolesterol, yani kolesterol yetersizliği kişinin ikdidarsızlığı demektir.