Sağlık Op. Dr. Ferhat İlen’den burun ameliyatı olacaklara uyarılar

Op. Dr. Ferhat İlen’den burun ameliyatı olacaklara uyarılar

Paylaş
Op. Dr. Ferhat İlen’den burun ameliyatı olacaklara uyarılar

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ferhat İlen, burun ameliyatlarından sonra hastaların nefes yollarında sorunlar oluşabileceğini belirtti.

Genellikle estetik kaygılarla yapılan burun operasyonları sonrası burun iskeletini oluşturan kıkırdakların çıkarılması, yada ısrarla istenen görünüme kavuşmak için burnun ana destek yapılarının kesilmesi sonucunda nefes yollarında sorunlar oluşabilmektedir. İlen, bu burunların ilerleyen dönemlerde şekil olarak da sorunlar çıkarabileceğini vurgulayarak ekledi; yüze uyumlu güzel ve sağlam görünen burunlar genellikle iyi nefes alan burunlardır.

Haberin Devamı

Bu tip durumlarda ilerleyen dönemlerde ek kıkırdaklar kullanılarak düzeltme operasyonlarının yapıldığını anlattı. Genellikle kişinin kendi kulak veya kaburga kıkırdağını tercih ettiğini belirtti.

‘’Bu alanda sürekli yeni gelişmeler oluyor, bunun üzerine çalışmalar yapılıyor. Özellikle burun ucunda kıkırdak yapıları desteklenerek oluşturulan tekniğin operasyon sonrası sonuçlarda faydalı olduğunu gözlemlenmiştir. Her konuşmamda belirttiğim gibi elinizde bir fotoğrafla veya simülasyon programlarında yapılmış bir görüntü ile doktorunuza başvurmayın. Doktorunuzla beraber karar vererek yüzünüze uygun ve iyi nefes alacağınız bir operasyon geçiriniz. Aldığımız nefesin en sağlıklı başlangıç yolu burnumuzdur’’ dedi.

Haberin Devamı

İlandır