Sağlık Sağlıkta kaos günleri

Sağlıkta kaos günleri

Paylaş
Sağlıkta kaos günleri

Doktorlar için "Tam gün" sistemi getirilince vatandaş mağdur oldu. Birçok hastanede muayene ve ameliyatlar aksıyor. Muayenehanesi olan ve kamuda da çalışan doktorların istifası, devlet hastanelerinde hekim açığına yol açtı

Doktorlar için KHK ile ‘’Tam gün’’ sistemi getirilmesi, vatandaşları da sıkıntıya soktu. Birçok hastanede muayene ve ameliyatlar aksamaya başladı. Muayenehanesi olan ve kamuda da çalışan doktorların istifası ise devlet hastanelerinde sorunlara ve hekim açığına yol açtı.

Hekimlerin muayenehane ya da devlet hastaneleri arasında seçim yapmasına dayanan Tam Gün sistemi devreye sokulunca sorunlar başladı. Çok sayıda hekim kamudaki görevlerini bırakınca devlet hastanelerinde, teşhis ve ameliyatlar konusunda randevu iptalleri başladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Ameliyat durdu, hastalar perişan” açıklaması yaptı.

BAKANLIK AKSİ GÖRÜŞTE

Muayenehanesini kapatmayan hekim, devlet hastanelerinde ve SGK’ya bağlı sağlık kuruluşlarında muayene ve ameliyat yapamıyor. Döner sermaye geliri de kesiliyor. Pek çok hekim kamudaki işlerinden ayrılarak muayenehanelerine döndü ya da özel hastanelere yöneldi. Bu da kamudaki sağlık sisteminde boşluğa neden oldu.

Sağlık Bakanlığı ise Tam Gün yasasının toplam 630 hekimi ilgilendirdiği, bunların tıp fakültelerindeki hekimler içerisinde yüzde 5, tüm hekimler içerisinde ise yüzde 1’in altında olduğu, bir sıkıntı olmayacağını savunuyor.

Haberin Devamı