Sebze-meyve yiyen depresyona girmiyor
İşlenmiş gıdadan uzak duranların depresyon risklerinin daha az olduğu ortaya çıktı
03 Kasım 2009 , Salı 04:00
İngiliz araştırmacılar, işlenmiş gıda (konserve ürünler, hamburger vs.) ağırlıklı beslenenlerin depresyona girme risklerinin, bu gıdalardan uzak duranlardan yüzde 58 oranında daha fazla olduğunu açıkladı.
3 bin 500 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre bol sebze, meyve ve balık yiyenlerin depresyona girme riski ise çok daha düşük.
Uzmanlara göre işlenmiş gıdalar kan şekerini düşürerek asabiyet, yorgunluk, iştah ve fenalaşmaya yol açabiliyor.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Uzman isim açıkladı: Eklem ağrıları ve kireçlenme, iltihaplı eklem romatizmasıyla karıştırılabilir
- Doğumdan sonra bu belirtiler varsa dikkat! Lohusa Sendromu yaşıyor olabilirsiniz
- Alerjik nezlenin 10 belirtisini uzman isim açıkladı
- Eklem ağrıları ve kireçlenme, iltihaplı eklem romatizmasıyla karıştırılabilir
- Türkiye Avrupa'da birinci! 15 bilim insanı Kocaeli'de toplandı!