Sağlık Sirke deyip geçmeyin

Sirke deyip geçmeyin

Paylaş
Sirke deyip geçmeyin

Üzüm sirkesinden yapılan doğal karışımlar başta yüksek tansiyon olmak üzere damar hastalıklarına iyi geliyor

Üzümün asıl vatanı Anadolu Kafkaslar ve Kırım olup, zamanla bu¬ra-dan dünyanın diğer ülkelerine yayılmıştır. Takriben 5000 yıldır üzümden sirke, pekmez veya şarap yapılmaktadır. Üzümün ülkeler ve iklime göre çok çeşitli türleri vardır ve bunun 700 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Siyah üzümün meyve kabuğu yaprakları ilaç yapımında kullanıldığından bu tür incelemeyi uygun gördük. İtalyanlar siyah üzü¬mün meyve kabuğundan, Almanlar da siyah üzümün yapraklarında ilaç yapmalarıyla ünlüdür. Bu bitkinin de bir anda değeri artmıştır. Horasanlı Türk Hekimi Ebubekir Râzi (ölümü h.311) bundan 1100 yıl önce sirke şurubunu keşfetmiş ve bu sirke şurubu 1000 yıldır İslâm ülkelerinde kullanılmıştır. Modern tıpla birlikte unutulan sirkenin yerini çeşitli kim¬yasal ilaçlar almıştır. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1995’te sirke ve sirke şurubunun faydaları üzerine bir yığın araştırma yayınlandıktan sonra Avrupa ülkeleri de halk arasında yeniden sirke ve sirke şurubu ile tedavi denemelerine başlanmış ve bu konuda raflar dolduracak kitaplar yazılmıştır. ABD’de elma, Avrupa ve İslâm ülkelerinde üzüm, Çin, Japonya ve diğer Asya ülkelerinde ise pirinç sirkesi kullanılır.

Haberin Devamı

%100 DOĞAL BİTKİSEL KARIŞIMLAR MUTLAKA İNCELEYİN

Tesir şekli: Meyve kabuğu; damar sertliğini giderici, kolesterol ve trigliseridi düşürücü, yaprakları, toplardamarları güçlendiricidir.

Kullanılması:

1) Araştırmalara göre;

a) Meyve kabuğundan elde edilen ilaçlar; damar sertliği, Yüksek kolesterol ve yüksek trigliseridi önleyici özelliğe sahip olduğu yapılan araştırmalarla tespit edilmiştir.

b) Yapraklarından elde edilen kapsüller ise kronik toplardamar zafiyetine (chronic. Venös. Insuffizienz) karşı kullanılır.

c) Üzüm sirkesi pankreas zafiyeti ve bağırsak mantarlarına karşı kullanılır. (Nhk. 3.98.12)

2) Halk arasında yaygın olarak sirke çok çeşitli maksatla kullanılmaktadır. Bir yandan salata ve çorbalara hazmettirici ve tat verici olarak katılırken, diğer yandan Tedavi amacı ile kullanılmaktadır. Özellikle ABD’lerinde yeniden keşfedilen Sirke şurubu çok yaygın olarak kullanılmaktadır, bilindiği gibi Horasan Türklerinden Hekim Ebubekir Razi ( ölümü Hicri 311) bundan 1100 yıl önce bu tedavi yöntemini keşfetmiştir. Sirkenin enhalasyonla nefes yollarındaki bakterileri yok ettiği ve içildiğinde Bağırsaklardaki zararlı bakterileri ve mantarları zararsız hale getirmek için kullanılır.

Haberin Devamı

Yan tesirleri:

a) Üzümün meyvesini, meyve kabuğunun ve de yaprağının bilinen bir yan tesiri yoktur. Aşırı miktarda ve yüksek dozajda Sirke (sade olarak) alınırsa mide mukozasını (Mide iç derisini) tahriş eder ve hatta mideyi delebilir.

b) Üzüm Şarabının faydalı olduğunu iddia edenler de oldukça çoktur, fakat fazla alkol karaciğer ve sinirleri tahrip eder. Şeker hastalarının sirkeyi sade almaları ve bal katmamaları gerekir. Alerji ve üşütme rahatsızlıklarında limon sirkesi daha etkilidir.