Sosis, salam yemek kalp için zararlı
Uzmanlar, salam ve sosis gibi işlenmiş etlerin kalp hastalığına yakalanma riskini artırdığını belirttiler
19 Mayıs 2010 , Çarşamba 05:00
Amerika’daki Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre; sosis, salam gibi işlenmiş et tüketmek kalp ve şeker rahatsızlıklarına yakalanma riskini yüzde 42 oranında artırıyor.
Taze kırmızı et tüketen kişilerde ise bu riskin daha az olduğu belirtildi.
Uzmanlar “İşlenmiş etlerde bulunan koruyucu maddeler ve tuz, bu tarz sağlık sorunlarının oluşmasında etkili oluyor” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Sabahları nefesiniz daralarak uyanıyorsanız dikkat! Astım sinsice ilerliyor olabilir!
- Uzmanı uyardı: Gece öksürüğü astım habercisi olabilir
- Cinsel isteği yüzde 300 artırıyor! Avuç avuç yiyenin libidosu tavan yapıyor
- Uzman isim uyardı: Türkiye’de astımlı hasta sayısı artıyor
- Uzmanından ani kalp ritim bozukluğu uyarısı: Direkt ölüme neden olabiliyor