Tek bir öğünü bile kansere sebep olabiliyor!
Yapılan araştırmaya göre çiğ balıktan yapılan bu yemek karaciğer kanseri riskini yüzde 50 artırıyor
Tayland’ın yoksul bölgelerinde, özellikle Issan’da sıklıkla tüketilen Koi pla adlı yemeğin insan sağlığını ciddi şekilde riske attığı ortaya çıktı.
Anne ve babasını karaciğer kanseri sebebiyle kaybeden Taylandlı doktor Narong Khuntikeo, bunun sebebini araştırmaya koyuldu ve ortaya bu çarpıcı sonuç çıktı.
Koi pla adlı yemek çiğ balık, misket limonu ve çeşitli baharatların karışımından yapılıyor.
Yemeğin sağlığı tehdit eden kısmı sadece çiğ balık değil, ölümcül karaciğer parazitleri içeriyor olması.
Mangalda et pişirirken 15 santim kuralına dikkat!
Bu yemeğin her yıl yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığı düşünülüyor.
Dr. Narong Khuntikeo, ülkede farkındalık yaratmak ve sağlığı ciddi anlamda tehdit eden bu yemeğin önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor: Bunların arasında hastalıkları önceden tespit etmek için düzenli idrar testleri ve ultrason kontrolleri de bulunuyor.
Independent'ta yer alan habere göre Isaan bölgesinde kanser teşhisi koyulan erkeklerin yüzde 40’si karaciğer kanserinin tedavisi olmayan kolanjiyokarsinom sebebiyle hayatını kaybediyor.
Giderek büyüyen benlere dikkat!
- Kuaförlerde, evde, yoga salonunda akılalmaz serum modası! Gittikçe yayılıyor: Alerjik şoka sebep olup hayatınızı tehlikeye atabilir
- O mucizevi besin ayette geçiyor! Sağlığını korumak isteyenlere müjde! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor…
- Yeni gizli pandemi olarak biliniyor! Uzmanından obezite ile ilgili korkutan açıklamalar!
- Bu kadarı da olmaz artık: Mağaraya giren herkes bambaşka biri olarak çıktı! Zaman kavramını bozan 40 gün 40 gece!
- Gençlik iksiri kolajen o bir dilimde saklı! Vücuda faydaları saymakla bitmiyor!