Sağlık Türkiye sağlık turizminde 3. sırada

Türkiye sağlık turizminde 3. sırada

Paylaş
Türkiye sağlık turizminde 3. sırada

Türkiye'nin sağlık turizmindeki başarısı her geçen yıl katlanarak artıyor. Diş tedavisi için en çok Avrupa ülkeleri, Arap ve Azerbaycan gibi ülkelerden hastalar geliyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi, “Türkiye’nin 500 Hizmet İhracatçısı” araştırmasında “Diş Tedavi Hizmetleri” kategorisinde 1. olduğunu, “Sağlık Hizmetleri İhracatı” kategorisinde de 15. olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Diş Hekimi Ahmet Selvi “Yabancı hastalar en çok implant tedavisi, estetik gülüş tasarımı (Hollywood Smile), kaplama uygulaması ve dijital diş hekimliği ile 1 günde diş tedavisi için bizi tercih ediyor. Tedavi ücretlerinin düşük olması tedavi kalitesiyle birleşince sağlık turizminde Türkiye’nin tercih edilmesi kaçınılmaz oluyor” diye konuştu.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE 3. SIRADA

Türkiye’nin sağlık turizmde 3. sırada yer aldığını belirten Selvi, “Türkiye'yi sağlık turizmi nedeniyle ziyaret eden hasta sayısı 2013-2017 döneminde toplam 1 milyon 852 bin 975 oldu, ülkenin elde ettiği gelir ise yine aynı dönemde toplam 4,4 milyar dolar.

DİŞ TEDAVİSİNDE 4. SIRADA

Devletin sağlayacağı teşvikler ile 2023 yılında 20 milyar dolar olan hedefin tutturulacağına inanıyorum. Onkoloji tedavisinde Türkiye sağlık turizminin merkezi olma noktasında ilerliyor. Bunu tüp bebek tedavisi, organ nakli, ortopedi tedavisi, kalp cerrahi ve diş tedavisi takip ediyor. Sağlık turizmi ile Türkiye’ye gelen hasta sayılarına baktığımızda diş tedavisi 4’üncü sırada yer alıyor" dedi.

Haberin Devamı