Zihin Sağlığı Dikkat dağınıklığınızı bertaraf edecek 3 ipucu

Dikkat dağınıklığınızı bertaraf edecek 3 ipucu

Paylaş
Dikkat dağınıklığınızı bertaraf edecek 3 ipucu

Bir mesaja cevap vermek için telefonu elinize aldığınıza kendinizi Instagram ya da TikTok'ta videoları hızla kaydırırken bulmuyor musunuz? Ya da bir e-mail yazarken, arkadaş grubunuza selfie göndermek için işinizi yarıda bırakmıyor musunuz? Yalnız değilsiniz.

Yirmi yılı aşkın bir süredir insanların bilgisayarlarla etkileşimini inceleyen bir psikolog olan Dr. Gloria Mark bile zaman zaman kendini bu durumlarda bulmuştur, ki 21. yüzyılın bir ekrandaki ortalama dikkat süresini 47 saniye olarak belirleyen onun araştırmasıydı.

Haberin Devamı

Mark'ın yeni kitabı Attention Span: A Groundbreaking Way to Restore Balance, Happiness, and Productivity (Odaklanma süresi: Dengeyi, Mutluluğu ve Üretkenliği Geri Kazanmanın Çığır Açan Yolu) adlı kitabında, sadece sizinle dertleşmekle kalmıyor, aynı zamanda odağınızı geri kazanmanız için bilime dayalı, uygulanabilir stratejiler de sunuyor.

Aslında Mark'ın odaklanma yaklaşımı, Silikon Vadisi'nin durmak bilmeyen "üretkenlik" takıntısına ve artık hafta sonu nöbet tutmak istemeyen ya da tüm gece mesai yapmaktan yorulmuş çalışanlara yönelik kurumsal eleştirilere tamamen ters düşüyor.

Mark, "İş yerinde teknoloji kullanımındaki hedeflerimizi yeniden düzenlememiz ve bu bağlamda üretkenlik yerine refaha öncelik vermemiz gerekli" diyor.

Haberin Devamı

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...