Zihin Sağlığı Enneagram kişilik tipleri nelerdir? Enneagram testi ne işe yarar?

Enneagram kişilik tipleri nelerdir? Enneagram testi ne işe yarar?

Paylaş
Enneagram kişilik tipleri nelerdir? Enneagram testi ne işe yarar?

Enneagrm kişilik tiplerini analiz etme yöntemlerinden biridir. Pek çok kişinin karakterini öne çıkaran özelliklerin oluşturduğu testler arasına girer. Duygu ve düşünceleri anlamının en temel olanağı olarak da bilinir. Pek çok kişi bakış açılarından yola çıkarak insanlar hakkında bazı düşüncelere sahip olabilir. Fakat enneagram testi kişinin karakterini net olarak ortaya çıkaran ve kişilere bilgi sunan test çeşitlerinden biridir. Davranışların ve kişinin karakterinin nasıl olduğunu ortaya çıkarır. Enneagram kişilik tipleri nelerdir ve bu test ne işe yarar? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Enneagram son zamanlarda popüler olan kişilik analiz testlerinden biri olarak öne çıkar. Kişilerin kendilerini ve bir başkasını tanıma yolundaki en iyi yol arkadaşı olarak da bilinir.

Haberin Devamı

Bu test kişilerin sezgilerinden yola çıkarak karakter analizi yapar. Kişilik testinin bir modeli olarak bilinen enneagram ile insanın psikolojisini anlamak da mümkün hale gelir. Farklı kaynaklar üzerinden araştırma yapan ve herhangi bir sonuç elde edemeyen kişiler için en kesin sonuçlar da bu enneagram testi tarafından ortaya koyulur.

ENNEAGRAM KİŞİLİK TİPLERİ NELERDİR?

Enneagram kişilik tipleri ve çeşitleri ile kişilere bilgi sunar. İnsanlar bu teste bağlı olarak insan davranışları hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir. Pek çok kişi günümüzde yeni insanlar ile tanışırken bu testi yapar.

Özellikle birbiri ile bağlantılı 9 adet insan tipi bulunur. Bu tiplerin ortak noktalarına bakarak karakter analizlerini çıkarmak da daha kolay hale gelir. İnsanların motivasyonlarını ölçmede de yardımcı olan en etkili testlerden biridir. Özellikle kişiler yaşlarının ilerlemesi ile daha fazla bilgiye ve tecrübeye sahip olabilirler.

Haberin Devamı

Bu durum göz önünde bulundurularak insan tipleri ortaya koyulur. Ennegram testleri genel olarak örnek olaylardan yola çıkarak kişilere bilgi verir. Sorular sorarak kişilerin verdikleri yanıtlara göre kişilik testi yapılabilir.

Üstelik pek çok kişinin gündelik aktivitelerini ve hareketlerini de yorumlayan en temel davranışlardan biridir. Pek çok kişinin aklında olan sorulardan biri ise bu testin kişileri belirli bir kalıp içerisine sokup sokmadığıdır. Bu test genel olarak insanları anlama ve kişilerinin ne tarz olduğunu keşfetmek için de yapılır. Kişileri herhangi bir kalıba koymaz.

ENNEAGRAM TESTİ NE İŞE YARAR?

Enneagram testi insan davranışlarını en derinden anlamaya yardımcı olan psikolojik olaylardan biridir. Psikoloji alanında sıkça geçen bu test insana sorular sorarak karakterinin ve davranışlarının nasıl ve neden şekillendiğini de keşfetmeye yardımcı olur. Kişiler sorulara yanıtlar vererek kendi düşüncelerini de bu şekilde ortaya çıkar.