Zihin Sağlığı Frontal nedir, Türkçesi ne demek? Frontal lob nerededir?

Frontal nedir, Türkçesi ne demek? Frontal lob nerededir?

Paylaş
Frontal nedir, Türkçesi ne demek? Frontal lob nerededir?

Frontal kelimesi tıp alanlarında sıkça geçer. Beynin alın tarafında yer alan loblarına verilen isimlerden biridir. Bu beyin lobu kişinin karakterini ve konuşma tarzını belirleyen özellikleri oluşturur. Konuşma şeklinin en belirleyici özelliği bu lobdur. Kişilik oluşumu üzerinde de etkileri bulunur. Beyinde oluşan 4 lob arasında yer alan alın bölgesi loblarından biridir. Türkçede de bu şekilde geçer. Alın tarafının arkasında yer alan bu lob insanın karakterini belirlemeye yardımcı olur. Frontol nedir, Türkçesi ne demek ve frontal lob nerededir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Frontal lob kelimesinin anlamı beyinde bulunan loblardan biri olarak yansıtılır.. Beynin en geç olgunlaşan lob çeşitlerinden biri olarak bilinir.

Haberin Devamı

Üstelik kişilik oluşumunu da destekleyen loblar arasına girer. Bu lobun gelişimi normal bir kişide 20 yaşına kadar devam eder.

İnsanlar beyin lobları incelemesi yaparken frontal lob hakkında da pek çok bilgi edinebilir. Frontal lob çocukluk dönemi ve gençlik dönemi hareketlerini belirleyen en temel beyin loblarından biridir. Üstelik anıların saklandığı yer olarak da bilinir.

FRONTAL NEDİR VE TÜRKÇESİ NE DEMEK?

Frontal kelime anlamı beyinde bulunan lob olarak aktarılır.. Pek çok kişi yaptığı araştırmalar ile beraber beyin hakkında pek çok bilgi edinebilir.

Beyinde toplamda 4 adet lob bulunur. Bu loblar arasında en geç olgunlaşan ve gelişimini en geç tamamlayan lob ise frontal lobdur. Bu frontal lob Türkçesi alın arkası beyin lobu olarak çevrilir.

Haberin Devamı

Frontal lob genel olarak insanların eşyaya uzanması, dokunması ya da hareket etme kabiliyetlerini gerçekleştiren loblardan biridir. Gelecek hakkında düşünme eylemini gerçekleştiren lob olarak da bilinir.

Frontal lob beynin en çok çalıştığı yerlerden biridir. İnsanın yaptığı tüm hareketler frontal lob tarafından gerçekleşir. Üstelik bu frontal lob nesnelere olan ilgiyi ve hareketi de inceleyen loblardan biridir.

Kişinin acıkma duygusu da bu beyin tarafından gerçekleşir. İnsanlar frontal lob sayesinde açlık hissi ve yemek yeme ihtiyacı hisseder. Kişinin karşılaştığı iki farklı durum arasında seçim yapma olanağı tanır. Üstelik bu beyin lobu sözel hafızayı geliştirmeye yardımcı olan en önemli loblardan biridir.

FRONTAL LOB NEREDEDİR?

Frontal lob alın bölgesinin arka kısmında bulunur. Bu şekilde insanlar duygusal hislerini ya da konuşma becerisini bu lob üzerinden karşılar. İnsani özelliklerin tamamı frontal lob tarafından meydana gelir.

Konuşma, yürüme, nesnelere uzanma ve acıkma gibi eylemler frontal lob tarafından gerçekleşir. Karakter oluşumunu da en çok destekleyen lobdur.