Zihin Sağlığı Meditasyon nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için evde meditasyon nasıl yapılır?

Meditasyon nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için evde meditasyon nasıl yapılır?

Paylaş
Meditasyon nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için evde meditasyon nasıl yapılır?

İnsan zihni sürekli olarak meşguldür ve bunun için stres başta olmak üzere birçok olumsuz durum görülebilir. İşte bu noktada insanların meditasyondan yardım aldıkları görülür. Meditasyon iç huzurun elde edilmesi için kullanılan bir tekniktir. Sizler için Meditasyon nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için evde meditasyon nasıl yapılır sizler için merak edilenleri derledik.

İnsanlar sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmek için çaba harcarlar. Ancak çoğu durumda bunu yapmak mümkün olmaz. Bunun yanında insanın iç huzuru olmadığı zaman işler yolunda gitmez. Meditasyon ise bu tarz durumlarda önemli bir işe yarayan teknik olarak karşımıza çıkar. Meditasyon yaptığınız zaman üzerinize büyük bir rahatlık gelir. Hatta evde bile meditasyon yapma şansı bulunduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

MEDİTASYON NEDİR, NASIL YAPILIR?

Öncelikle meditasyon kelimesinin nereden geldiğini bilmekte fayda vardır. Buna göre Latince meditatio kelimesinden gelen bu kelime 'derin düşünme' anlamındadır. Bundan dolayı meditasyon yaparken derin düşüncelere dalınır. Belirli bir süre devam eden bu düşünceler neticesinde zihinsel anlamda rahatlama söz konusu olacaktır.

Meditasyon bir anlamda zihni denetleme şansı sunan bir tekniktir. Bu tekniği deneyerek öz varlığınıza ulaşmanız mümkündür. Sonuçta kişinin iç huzuru oldukça önemlidir ve bu huzuru bulamayan kişiler için hayatın zor geçmesi mümkündür. Bundan dolayı meditasyon yapmaya evde hemen başlayabilirsiniz. Sonuçlardan memnun olmanız için doğru bir şekilde meditasyon yapmanız son derece önemlidir.

Haberin Devamı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN EVDE MEDİTASYON NASIL YAPILIR?

Yeni başlayanlar için evde meditasyon yapmak hiçte zor değildir. Hatta her insanın meditasyon yapmayı denemesi gerekir. Zaten sonuçları yönünden meditasyon son derece yararlıdır. Buda evre meditasyon yapacak olan kişiler için önemli bir motivasyon kaynağı olarak düşünülebilir.

Meditasyon yapmaya başlayan kişiler bunu olumlu sonuçlarını aldıklarını sıkça dile getirirler. Buda son derece önemli olarak karşımızda yer almaktadır.

Evde meditasyon şu şekilde yapılır;

- Öncelikle omurganız dik olacak şekilde rahatça oturun.

- Daha sonra nefesinize odaklanarak zihninizi boşaltın. Nefesinizin adeta içinizde dolaştığını hissedin. Bu aşamada düşüncelerinizi kontrol etmeye çalışın. İlk başta bu zor olabilir ama zamanla başarı elde edebilirsiniz.

- Düşüncelerinizi kontrol altına alarak kendinizi dışarıdan gözlemlemeye çalışın. Ayrıca farklı meditasyon türleri de vardır. Bazen de belirli bir objeye odaklanarak meditasyon yapabilirsiniz.

Meditasyon türleri içerisinde Mantra olarak bilinen bir teknikte vardır. Bunu yaparken 'om' şeklinde bir nida çıkarılır. Buda oldukça rahatlama şansı sunan bir meditasyon türüdür.

Yapmak istediğiniz meditasyonu ilk başlarda 20-25 dakika kadar yapabilirsiniz. Bu zamanla 1 saate kadar çıkacaktır.