Zihin Sağlığı Telepati nedir, nasıl yapılır? Telepati nasıl geliştirilir?

Telepati nedir, nasıl yapılır? Telepati nasıl geliştirilir?

Paylaş
Telepati nedir, nasıl yapılır? Telepati nasıl geliştirilir?

Telepati, Yunancadan türetilmiş olan bir kelimedir. Yunanca tele sözcüğü ile uzak anlamlıdır ve pathos sözcüğü ile de tercüme edilir. Bu iki sözcüğün birleşimi sonucu telepati kelimesi ortaya çıkmıştır. Telepati nedir, nasıl yapılır ve nasıl geliştirilir ayrıntıları sizler için derledik.

Telepati, diğer insanlar ile düşünce yoğunluğu kurarak iletişime geçmek demektir. Yoğun bir biçimde düşünülen şey diğer kişinin beyninde de algılanır şeklinde bir olaydır.

Haberin Devamı

TELEPATİ NEDİR?

Telepati, iki kişinin düşünce yoluyla birbirleriyle iletişime geçmesi demektir. Birinin beyninden geçen düşünceleri ya da olayları herhangi bir bağlantı olmadan başkasının da düşünmesini sağlaması telepatidir. Telepati, kelime olarak Yunancadan gelmiştir. Yunanca tele ile pathos sözcüğünden ortaya çıkmıştır. Tele uzak, pathos ise duygu ve düşünce anlamına gelir.

Telepati de uzaktan düşünce anlamına gelir. Telepati, diğer adı ile uzaduyum olarak da bilinir. Genelde diğer insanlar ile telepati kurabildiğini düşünen kişiler 'tam onu düşünüyordum ki o beni aradı' ya da 'bu şarkıyı düşünüyordum çalmaya başladı' gibi söylemlere sahip olur. Telepatiyi anlamak için ilk olarak beynin çalışmasını anlamak gerekir.

Haberin Devamı

NASIL YAPILIR?

Telepatinin nasıl yapıldığını ya da yapılacağını anlamak için beynin çalışmasını anlamak gerekir. İnsanların beynindeki her aktivite kimyasal reaksiyonlar ile oluşur. Bu kimyasal reaksiyonlar esnasında da çevreye bazı enerji dalgaları yayılır. Dünya üzerindeki her canlının enerjisi ve frekansı vardır. Bu da canlıların birbirleri ile titreşim halinde bulunduklarını göstermektedir. Telepatik yeteneği olan kişiler düşüncelerine yoğunlaşarak karşısındakinin de bu düşünceleri sahip olmasını sağlayabilir.

Düşünce yoğunlaşması ile diğer kimseyi etkilemek ve aynı düşüncede buluşmak mümkündür. Yoğun bir şekilde düşünen kişiler karşısındakinin beyninde de aynı düşünceyi oluşturabildiğinde telepati yapmış olur. Telepati, 1930'lu yıllardan sonra ciddi bir şekilde araştırılmaya ve bilimsel olarak da ele alınmaya başlanan bir konudur.

TELEPATİ NASIL GELİŞTİRİLİR?

Telepati, kişiler arasında beş duyunun yardımı olmadan bilgi aktarımı olması durumudur. Bazı kişiler telepatik özelliklerinin olduğunu düşünürler ve buna da inanırlar. Öncelikle telepatinin olması ve kurulması için iki kişi olması gerekir. Kişilerden biri yoğun olarak bir şeyi düşünürse karşısındaki de bu düşünceyi algılarsa aralarında telepati var demektir. Telepati insanların ruhsal güçleri ile de ilgili bir konudur.
Telepatik yeteneğin gelişmesi için meditasyon gibi ruhsal dinginliği artıran aktivitelerin yapılması gerekmektedir. Telepati konusunda bilim adamları ve düşünürler tarafından ciddi araştırmalar yapılmaktadır. Telepatinin varlığı kabul edilmekte ve üzerinde araştırmalar yapılmaya da devam edilmektedir.

Haberin Devamı