Sağlıklı salata yapmanın püf noktaları

Sağlığınız için sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken salatayı sağlıklı hazırlamanın da kuralları var. Bu kurallara uyulmaması halinde sağlığınıza yarar değil zarar verebilirsiniz. Belki inanmayacaksınız ama doğru hazırlanmamış salatalar ile kilo vermek bir yana kilo bile alabilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, salata hazırlarken aşağıdaki kurallara mutlaka uyulması gerektiğini söylüyor.

31 Temmuz 2019, Çarşamba 15:16 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Önceki Fotoğraflar
7. ÖNCE YIKAYIP SONRA DOĞRAYIN

7. ÖNCE YIKAYIP SONRA DOĞRAYIN

Çiğ sebze ve salatalarımızı kesinlikle önce iyice yıkamalı, sonra az bıçak darbesi ile veya elle doğramalıyız. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bulunan C vitamini darbelerden ve sıcaklık gibi faktörlerden kayıplara çok çabuk uğrar. O nedenle örneğin; ıspanaklarımızı veya marullarımızı ilk önce uygun koşullarda yıkayıp sonra doğrayarak tüketmeliyiz


Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Antalya'nın meşhur böreği 'Fıtır' Guinness yolunda