Yemek Şambali nasıl yapılır? MasterChef 12 Ekim şambali tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Şambali nasıl yapılır? MasterChef 12 Ekim şambali tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Şambali nasıl yapılır? MasterChef 12 Ekim şambali tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Trükiye'de yarışmacılar şambali tatlısı tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyrciler ise şambali tarifi araştırdı. Peki, şambali nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Türk mutfağının eski tariflerinden birisi olan şambali tarifi, sokak lezzetleri arasında da en çok sevilenlerinden. Peki, şambali nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şambali tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞAMBALİ TARİFİ

Şambali malzemeler

  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şambali tatlısı şerbeti için

  • 4 ,5 su bardağı şeker
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

ŞAMBALİ TATLISI YAPILIŞI

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır.

Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak. Orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır. Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir. Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir. Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.

Şerbeti yapmak için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir. 4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süsleyip servis edilir.

Haberin Devamı

Not: 1 gün bekletilirse daha lezzetli oluyor.