Kültür - Sanat Şebi Arus törenleri 2021 ne zaman? Şeb-i Arus bilet fiyatları en kadar, nereden alınır?
Paylaş
Şebi Arus törenleri 2021 ne zaman? Şeb-i Arus bilet fiyatları en kadar, nereden alınır?

Şebi Arus törenleri her yıl Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. Bu yıl vuslatın 748. yıldönümü anma törenleri kapsamında binlerce kişinin Konya’ya gitmesi bekleniyor. Peki, Şebi Arus törenleri 2021 ne zaman? Şeb-i Arus bilet fiyatları en kadar, nereden alınır? İşte Mevlana’nın vuslat gecesi Şebi Arus’a dair ayrıntılar…

Şebi Arus kelime anlamı olarak düğün gecesi anlamını taşımaktadır. Mevlana ise ölüm gününün “Yaratana kavuşma” yani düğün gecesi saymıştır. Mevlana’nın her ölüm yıldönümünde ise Şebi-Arus törenleri yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişi konuk ederken, konferanslar, paneller ve sema törenleri düzenlenmektedir….

Haberin Devamı

ŞEBİ ARUS TÖRENLERİ 2021 NE ZAMAN?

Şebi Arus törenlerinin bu yıl 748.’si düzenleniyor ve hem yurt içinden hem de yurt dışından milyonlarca kişinin törenlere katılması bekleniyor. Mevlana’nın Yaratana kavuştuğu vuslat gecesi olarak bilinen Şebi Arus törenleri bu yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu tarihler arasında birçok konferans toplantı ve sema törenleri düzenlenecek.

ŞEB-İ ARUS BİLET FİYATLARI EN KADAR, NEREDEN ALINIR?

Şebi Arus törenlerinde gerçekleştirilecek olan sergi panel, konferans ve konserler ücretsiz olarak düzenlenecek. Ancak sema törenlerine katılım biletleri ücretli olacak. Bir bilet fiyatı ise 60 TL’den başlıyor. Biletler ise https://ebilet.konyakultur.gov.tr/ internet adresinden alınabiliyor. Ancak bilet alabilmek için önce sisteme kaydolmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

ŞEBİ ARUS ANMA TÖRENLERİNE BİLET ALMAK İÇİN TIKLAYIN