Şeker hastası bile olsanız haftada 2 kez yiyebileceğiniz sağlıklı bir dürüm tarifi var: Kızartılmış hindi, kurutulmuş domates ve fesleğen Dürüm, bu ülkenin en sevdiği yiyeceklerden birisi ama şeker hastaları ya da ailesinde şeker olanlar dürüm yemekten korkarlar.Televizyonlardaki sağlık ve spor programlarından tanınan İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, kilo almaktan korkan ve şeker hastası olanlara bu dürümü korkmadan yemelerini tavsiye ediyor. Dr. Gürkan Kubilay, Ötekiadam Yayınları’ndan çıkan 'Yemişim Diyetini' kitabında, Amerikan Diyabet Cemiyeti’nden onaylı olduğunu söylediği dürümün hazırlanışını şöyle tarif ediyor: • 2 yemek kaşığı krem peynir, az yağlı, çırpılmış• 2 tatlı kaşığı doğranmış, kurutulmuş, domates veya 1,5 tatlı kaşığı suda bekletilip kurutulmuş domates, doğranmış,• 3 fesleğen yaprağı, doğranmış,• 1 büyük, tam buğday unlu tortilla• 100 gr dilimlenmiş, füme hindi göğsü• 1-2 adet marul yaprağı • Küçük bir karıştırma kabında, krem peynir, kurutulmuş, domates ve fesleğeni karıştırın.• Tortillayı yayın ve ortasına 1 yemek kaşığı krem peynir karışımından koyun.• Hindiyi tortillanın üzerine koyun ve kalan krem peynir karışımını hindinin üstüne yayın.• Tortillaya parçalanmış marul yapraklarını ekleyin ve her bir tortillayı sıkıca silindir şeklinde sarın.• Bu şekilde hazırlanmış dürümler, buzdolabında 3 gün saklanabilir.• Dürümü ortasından jülyen şekilde keserek servis edin.