Kan şekerini daha fazla yükselten glisemik indeks skorları yüksek yiyecekler genellikle basit karbonhidratlardan yapılır ve basit şekerlerle doldurulur.
Şekeri azaltmak, karbonhidratı azaltmanız gerektiği anlamına gelmez. Yapılan bir çalışmada menopoz dönemin tamamlamış yaklaşık 70.000 kadının tükettiği karbonhidrat miktarına ve kalitesine bakılmış. Araştırmacılar, analiz ettikleri her yiyeceğe bir glisemik indeks (GI) puanı uygulamış
Sonuçlar, yüksek GI gıdaları yiyen kadınların, düşük GI gıdaları yiyenlere göre daha yüksek depresyon riskine sahip olduğunu göstermiş.
Sebze ve meyve gibi daha düşük glisemik indeksine sahip besinlerden yana zengin beslenen kadınlarda depresyon riski daha düşük olarak ortaya çıkmış.
Sonuçlar, karbonhidratların genel olarak depresyon ve diğer zihinsel sağlık bozukluklarının nedeni olmadığı anlamına geliyor. Bunun yerine, yediğiniz karbonhidratların kalitesi depresyon riskinizi etkileyebilir.
Bu haber ilginizi çekebilir:
Glisemik indeks nedir? Uzmanından düşük glisemik indeksli diyet tavsiyeleri