Dünya 'Seks benim ilacım!'

'Seks benim ilacım!'

Paylaş
'Seks benim ilacım!'

İngiltere'de 'bipolar bozukluk' teşhisi koyulan 47 yaşındaki 2 çocuk annesi kadın, ruhsal rahatsızlığını seks yaparak tedavi ettiğini iddia etti

İngiliz Sarah Defrates, çoğu insanın yoğun bir tedavi sürecinden geçerek atlattığı bir hastalık onlan bipolar bozukluğu kendi yöntemiyle atlattığını iddia etti.

Bir dergiye verdiği röportajda seks yapmanın hastalığı üzerinde etkisini 2011'de keşfettiğini anlayan Sarah Defrates yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İflas etmiştim ve bipolar bozukluğum olduğu teşhisi konmuştu. Bir terapiste gidiyordum ve her seansta benim seksten bahsettiğimi fark etti. Seksin hayatımdaki olumlu etkisini görüp beni sakinleştirdiğini ve iyileştirdiğini anladım."

Çocukları konusunda da konuşan Defrates, onların bu hayatı ilk önce garipsediklerini; ancak daha sonra her şeyin iyiye gittiğini anlattı. Evin her tarafına prezervatif koyduğunu söyleyen kadın, çocuklarının cinsellikten kaçmaması ve istedikleri zaman bunu yaşamaları gerektiğini söyledi.

'SEKS TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİREMİYORUM'

(Haberin devamını okumak için 2. sayfaya geçiniz.)



Seks düşkünlüğünün özel hayatına olumsuz bir etkisi olduğunu da söyleyen Defrates, iki kere evlendiğini ancak iki evliliğin de kocalarını aldattığı için bittiğini açıkladı.

Defrates, aldatma sebebini "seks teklifini geri çevirememe" olarak belirtti. Defrates bugüne kadar 80-90 erkekle birlikte olduğunu söyledi.

'BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?'

(Haberin devamını okumak için 3. sayfaya geçiniz.)

Bipolar bozukluk veya iki uçlu duygudurum bozukluğu, eskiden manik depresyon, manik atak veya manik depresif bozukluk olarak bilinen bir hastalıktı.

Bipolar bozukluk, kişinin depresyon ve/veya mani, hipomani, ve/veya karışık durumlar geçirdiği duygudurum bozuklukları sınıfını tanımlayan tanısal kategoridir.

Kişinin, depresif eğilimlerin yoğun yaşandığı dönemlerle, taşkınlık, coşkunluk olarak tanımlanabilecek mani dönemleri yaşadığı, bu bağlamda Bipolar Bozukluk ya da Manik Atak olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır.

DSM-IV adlı tanı ve istatistik kriteri ile teşhis konur. Bu hastalığın genelde yirmili yaşlarda ortaya çıktığı çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir.

3

Haberin Devamı