Sağlık Seks hakkında ilginç iddia

Seks hakkında ilginç iddia

Paylaş
Seks hakkında ilginç iddia

Seksin kökeni ve parazitler arasındaki ilişkiyi inceleyen Indiana Üniversitesi'ndeki bilim adamları ortaya yeni bir iddia attı

Indiana Üniversitesi’nde biyolog ekip tarafından gerçekleştirilen deneyde üç grup solucan hazırlandı.

İlk grup solucanın hem cinsel yolla hem de eşeysiz üreme yeteneği vardı. Genetiği değiştirilmiş ikinci grup solucanın sadece eşeyli üreme yeteneği vardı. Üçüncü grup solucanın ise sadece eşeysiz üreme yeteneği vardı.

Her üç grup solucana da daha sonra sonucu görmek için gelişmekte olan bir parazit getirildi. Parazitler resme girdiğinde eşeysiz üreme yeteneği olan ilk grup solucan tercihini değiştirdi. Seksüel yapılanmalarını değiştirdi çünkü parazitlerle mücadele etmek için genetik çeşitliliği arttırmak istedi.

İkinci solucan grubu, kendi cinsel üreme ve genetik çeşitlilik artışı nedeni ile ilk grup ile aynı sonuca ulaştı. Üçüncü grup solucanlar sadece eşeysiz üreme gerçekleştirebildikleri için parazitlere karşı mücadele edemedi. Genetik çeşitliliğin olmaması gelişen parazitler için av haline gelen solucanlar üzerinde yuva yapmış ve sonuç solucanlar üzerinde kazanan bakteriler oldu.

Bakteriler katılımı dezavantajlı ve zahmetli bir süreç olmuş olsa bile, cinsel üreme doğru solucanlar seçti. Çeşitliliğin oluşturulması nesli nüfusu korumak için gerekli olduğunu ve bu teori, hayatta kalmak için sürekli evrim yol açmıştır. Bilim adamlarının deneyi cinsel aktivite, hayat kurtarıcı olduğunu kanıtladı, gösterdi.

Gerçekleşen bu deneylerin insanlar üzerindeki etkileri hakkında bilgi verilmedi. Kanıt olasılıkla, insan soy parazit ve bakterilere bağlı seks göstergesi. Eşeyli üreme eşeysiz olarak kendilerini tanımlayan insanların bakteri deneylerde görülen aynı etkiyi gerçekleştirmeleri şüpheli olsa da, insanın evrimsel soy kalır. İnsan aseksüel tanımı hayvanlardan farklı olmuştur.

Eşeysiz Görünürlük ve Eğitim Ağı (AVEN) aseksüelite hakkında kamuda farkındalık yaratma kurumu:
"Bir aseksüel cinsel cazibe deneyimi olmayan birisidir. Bekarlıktan hoşlanmayan,bunu seçen insanların, aseksüelite bizim içsel bir parçamızdır. Asexualite hayatımızın daha kötü veya daha iyi yapmaz, sadece çoğu cinsel insanlardan daha farklı bir dizi zorluklarla karşı karşıyadır. Aseksüel toplum arasında hatırı sayılır bir çeşitlilik vardır; her aseksüel kişi ilişkileri, cazibe ve uyarılma gibi şeyler biraz farklı deneyimler mevcut.. Aseksualite bilimsel araştırma konusu olmaya başlıyor, " diye yazıyor AVEN.

AVEN açıklandığı gibi, bilimsel araştırma devam etmektedir, ancak bilim adamlarının, seks kökeni ve bakteri ile olan ilişkisi ortaya çıkarılması bazı adımlar attı.

GAZETEPORT

2

Haberin Devamı