Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Engelleri birer birer kaldırıyoruz
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Engelleri birer birer kaldırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat Yolu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Engelleri bir bir kaldırıyoruz. Bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmış, depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız. Ülkemizi her türlü afete, tehdide karşı hazırlayacak çalışmaları da yürütüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bir asır önce burada yedi düvele karşı bedenlerimizi set yapmıştık.

Afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bir yandan enkazları kaldırıyor, bir yandan kalıcı konutların inşasına başlıyoruz. Engelleri bir bir kaldırıyoruz. Bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmış, depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız. Ülkemizi her türlü afete, tehdide karşı hazırlayacak çalışmaları da yürütüyoruz.

İstikrar ve güven iklimine sahip çıkmayı başarırsak hedeflerimize ulaşmayı kimse engelleyemez.

Bundan 108 yıl önce "Çanakkale geçilmez" diyerek dünyanın en büyük ordularına göğüslerini siper eden kahramanlarımızın aziz hatırası yüreklerimizde yaşıyor.

Haberin Devamı

Çanakkale Zaferi milletimize önce milli mücadelemizi verme, başarıya ulaştırma ardından bu topraklardaki Cumhuriyetimizi kurma şevkini aşılamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Engelleri birer birer kaldırıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat Yolu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Engelleri bir bir kaldırıyoruz. Bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmış, depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız. Ülkemizi her türlü afete, tehdide karşı hazırlayacak çalışmaları da yürütüyoruz" dedi.

"HER SIKINTIDA ÇANAKKALE RUHUNU HATIRLIYORUZ"

 Bugün de ekonomiden doğal afetlere, her sıkıntıda Çanakkale ruhunu hatırlıyor, oradan aldığımız feyzle mücadelemizi yürütüyoruz. Şu anda bizler görüyorsunuz, bir açık hava müzesindeyiz. Ben gerek bakanımıza, gerek hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Dünyada böyle açık hava müzeleri nadirattandır. Bugün 108 yıl sonra bir kez daha şehitlerimizin aziz hatıralarını yad etmek, istiklalimize ve istikbalimize bağlılığımızı haykırmak için buradayız. Biz de şehitliklerimizi ayağa kaldırarak, emanetleri koruyarak, kültürel mirası ihya ederek, ecdada saygımızın gereğini yerine getiriyoruz. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nü 1 yılda 2 milyona yakın araç kullandı. 

Türkiye'yi geliştirecek olan işte bu yatırımlardır.

Karadeniz Koridoruyla ilgili bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Tahıl koridorunun anlaşması bitiyordu. Sürenin uzatılmasını sağladık. Sözleşmenin istikrarı hayati öneme sahip.