Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü teklifi: Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü teklifi: Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında 'Eğer Kılıçdaroğlu teklifinde samimiyse başörtüsü konusundaki çözümü Anayasa düzeyinde sağlayalım' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" yanıtı geldi. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Özgür Özel'in cevabı soruldu. Erdoğan, "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil" şeklinde konuştu.

Siyasette gözler bugün Meclis'teki AK Parti Grup Toplantısı'na çevrilmişti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hak ve özgürlüklerle ilgili yeni aşama olacak diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü konuşmasını işaret etmişti. Beklenen açıklamayı yeni yasama yılının ilk grup toplantısında yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasal düzenleme çağrısı yaptı.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dürüstsen, samimiysen çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Dürüstsen samimiysen, çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları: 

Son yasama yılına girdiğimiz TBMM'de komisyon ve genel kurul faaliyetlerinde sizlere Rabbim'den muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Sahayı ne kadar sıkı tutarsak milletimizin özellikle yalanları ile yanlış yönlendirmek isteyenlerin niyetleri o derece akamete uğrayacaktır. Bir yandan Ankara'daki çalışmaları yürütecek, bir yandan da ilçe ilçe tüm şehirlerimize giderek milletimizle buluşacağız. Amacımız milleti seçimden seçime hatırlayanlarla aramızdaki farkı göstermektir. Biz kendi halimize bakacağız, kendi işimize bakacağız. Birileri ülkenin ve milletin geleceğini, imkanlarını düşünmeden 'dün öyle bugün böyle' diyerek iki yüzlü tavırlar sergileyebilir. Ağzımızdan çıkan her şeyi ölçüp biçerek ifade etme mecburiyetimiz bulunuyor.

Haberin Devamı

MUHALEFETİN SEÇİM ÖNCESİ SÖYLEDİKLERİ İLE SEÇİM SONRASI YAPTIKLARI ARASINDAKİ DEVASA UÇURUMLARI BELEDİYELERDE GÖRDÜK

Muhalefetin seçim öncesi söyledikleri ile seçim sonrası yaptıkları arasındaki devasa uçurumları belediyelerde gördük. Ne dedilerse tam tersini yaptılar. Yalan bunlarda. Şimdi aynı sinsi taktiği önümüzdeki seçimlerde kullanmak için hazırlıklarını yaptıklarından şüpheniz olmasın. Gençlerimizin bu bayat oyunu kolayca çözebileceklerinden şüphe duymuyorum.

BAZI GERÇEKLERİ PAYLAŞACAĞIM

Milletimizin önüne yeni projelerle çıkabilen tek partiyiz, tek ittifakız. Bugün ekranları başında bizi heyecanla milletimiz dinliyor. Bazı gerçekleri paylaşacağım. Seçimlere kadar 8 aylık süre var. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile birlikte Komisyonlar'da ve Genel Kurul'da sıkı bir mesai ile gündemimizdeki tüm düzenlemeleri yasalaştıracağınıza inanıyorum.

15 Haziran'dan bugüne yurtiçinde ve yurtdışında katıldığımız programla ülkemize hizmet etmeyi sürdürdük. Milletimize söz verdiğimiz şekilde büyük ve güçlü Türkiye'yi tuğla tuğla örüyor, emek emek yükseltiyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türkiye yüzyılını yine milletimizle beraber inşa edeceğiz. Bu seçimlerin mottosu Türkiye yüzyılı, bununla çalışacağız. Birilerine bakıyorsunuz toplanıp toplanıp dağılıyorlar, kendi meselelerini bile çözemiyorlar. Biz ise tüm vaktimizi evlatlarımıza daha büyük bir Türkiye bırakmaya haslediyoruz.

Haberin Devamı

Malum zat bir zamanlar SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Bunları milletimize anlatın, ne yaptı bu adam diye bir sorun. Onun döneminde hastane odaları pislikten geçilmiyordu. Hastalarımız kan revan içinde kalıyordu. Rehine alma dönemi vardı. Hastalar ölüyor ve rehine alınıyorlardı. Ey Bay Kemal senin gidecek yerin var mı ya? Bütün umudunu ekonomideki sıkıntılara, özellikle enflasyona bağlayanların heveslerini kursaklarında bırakacakları adımlarımızı atmayı sürdürüyoruz. Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalarından geçmektedir. Milletimizin hayatına yansıyan olumsuzlukları var mıdır? Vardır. Türkiye'de bu çözümü sağlayan yürütme temsilcisi biz, tek parti AK Parti, tek ittifak Cumhur İttifakı mıdır? Evet öyledir. 

YILBAŞINDAN SONRA ÜLKEMİZDE GÜZEL BİR HAVANIN ESMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye Ekonomi Programımız ilk gündeme geldiğinde kurduğumuz denkleme birileri kendi aklınca bıyık altından gülmüşlerdi. Ülkemizi büyütecek adımları birer birer attık. Bu musibeti daha büyük bir dönüşümün vesilesi haline getirdik. Salgın oldu üretime ara vermedik, savaş çıktı ihracatta gaza basmaktan vazgeçmedik. Bu yılın ilk yarısında yüzde 7.5 oranındaki büyüme oranları ile dünyada ilk sıralarda yer aldık. Pek çok yerde resesyon yaşanırken uluslararası kuruluşlar ülkemiz ile ilgili büyüme tahmini yükseltiyor. İstihdamda tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyona dayandık. Bu ayın sonunda ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'un banttan çıkış törenine katılıyoruz. Finans, sanayi, hizmetler sektöründe uluslar arası yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşı karşıyayız. İnşallah yılbaşından sonra çalışanların ücretlerinde yapacağımız artışlarla ülkemizde güzel bir havanın esmesini sağlayacağız.

Haberin Devamı

DÜN AÇIKLADIĞI KANUN TEKLİFİ İLE ÖNCEKİ AKŞAM ATIP TUTTUKLARI ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR

Birilerinin buram buram sinsilik kokan oyunlar peşinde koştuğunu görüyoruz. Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı bizim ömrümüzü verdiğimiz mücadele neticesinde adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesi ile ilgili güya günah çıkartıyor, güya yeni bir teklif getiriyor. Dün açıkladığı kanun teklifi ile önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Biz bir dönem zulüm düzeyine varan bu konuyu her alanda ülke gündeminden çıkardık. Ülkemizde şu anda kamuda veya özel sektörde çalışan hakiminden savcısına tüm hanım kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele var mı? Hayır. Türkiye bir dönem Meclis'e başörtüsü ile girdiği için kürsüden, ey CHP senin düşünce baban, kürsüden haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Siz de bunları alkışlamıştınız. Doğru ol be... Yanına bir iki tane başörtülü bayanı alıp onlara rozet takmakla bu işi çözebileceğini mi sanıyorsun. Dürüst ol dürüst. Adam gibi dürüst ol. İstismar siyaset yaparak milletin karşısına çıkma.

Haberin Devamı

BUGÜN TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE BAŞÖRTÜSÜ DİYE BİR MESELE ARTIK KALMAMIŞTIR

Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele verdiğimiz mücadele ve yaptığımız düzenlemeler sayesinde artık kalmamıştır. Geçmişte başörtüsü diye utanç verici bir mesele yaşanmışsa bunun sebebi CHP zihniyetidir, CHP faşizmidir. İşin esasına bakılacak olursa genelde kılık kıyafet, özelde de başörtüsü meselesi ne yasa ne de anayasa konusu olmaması gereken tabii bir haktır. Nasıl başı açık bir hanım kardeşimizin hayatın her alanında var olabilmesi için yasa yada anayasa düzenlemesi gerekmiyorsa aynı durum başörtülü kardeşlerimiz için de geçerlidir. Ülkemizde milletimizin dinine düşman olan CHP faşizmi geçmişte önümüzde böyle bir sorun çıkarmıştır. Zorlama yorumlarla ülkemiz bu tartışmaların içine sokulmuş, insanlarımız mağdur edilmişti. Üniversitelerde bir günde uygulama değiştiren mekanizmayı perde gerisinden işleten hep CHP zihniyetidir. 

Şimdi de milletimizin başörtüsü hassasiyetini istismarın peşindedir. 2008'de biz MHP ile Meclis'te başörtüsü tartışmasını kökten çözecek anayasa değişikliği yaptık. Böyle bir düzenlemeye ihtiyaç olmamasına rağmen CHP faşizmini dizginlemek için yaptığımızın altını çiziyorum. Kararlar iptal edilmeseydi Türkiye başörtüsü tartışmasını o zamanlar gündeminden çıkarmış olacaktı. Bu değişikliği büyük bir keyifle AYM'ye götüren kimdi biliyor musunuz? Bizzat Kılıçdaroğlu'nun ta kendisiydi. İşte imzası. Kılıçdaroğlu dürüst ol dürüst.

Dönemin YÖK Başkanı hakkında 'başörtüsünü yasağını kaldırın' dediği için görevini kötüye kullanma iddiasıyla dava açanların başında da Kılıçdaroğlu geliyordu. İşte imzası... Kılıçdaroğlu belge ile konuşuyorum. Senin imzalarınla konuşuyorum. Şimdi yanına bir kaç tane başörtülü kardeşimizi yanına alıyor, resim çektiriyorsun, bu milleti aldatmaya gayret gösteriyorsun. Benim kızların bu işin mağduriyetini çekti. Neden? Kızlarımın bir tanesini üstelik de İmam Hatip'te İstanbul'da okutamadım. Oradaki yönetim sıkıntı idi. Türkiye'nin başka bir iline göndermek suretiyle oradaki okulda kızım İmam Hatip okulunu tamamladı. Çilesini ben çektim. Anneleri günlerce, aylarca nöbet tuttular. Şimdi kanunlarla bu işi halledelim diyorsun. Sabırlı ol.

Ülkemizin pek çok kazanımından haberdar olmadıkları gibi bu meseleyi de geriden takip ediyorlar. Tüm engelleri onlara rağmen aştık. Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Bizim Kürt meselesi diye bir sorunumuz yok ki. Kabinede Kürt arkadaşım var. Sende bu noktada dert çok. Dürüst değilsin. Akşam yalan, sabah yalan. Terör örgütünün temsilcileri ile Ankara'dan İstanbul'a dirsek dirseğe yürüdü. Haydi buna da yalan de. İnşallah Cuma günü Alevi kardeşlerimiz için yeni bir çalışmanın adımını atacağız. Bunların hastalıklı bir saplantı olan faşizmlerini her devirde boyayarak yapmak istedikleri kendi gizli iktidarlarını sürdürmektir. CHP faşizmi, yoksulluktan, geri kalmışlıktan beslenir. Senin üst düzey yöneticilerin üniversitelerde ikna odaları kurmadılar mı? 

GELİN ÇÖZÜMÜ YASA DEĞİL ANAYASA DÜZEYİNDE SAĞLAYALIM

Kılıçdaroğlu'nun son teklifini de bu anlamda bir taktik adım olarak görüyorum. Aklına bir gece vakti kendisinin bez parçası dediği başörtüsü gelmiş. Moderatör çul diyor, sen de bez parçası diyorsun. Kanun teklifi ile sundukları metin arzu edilen şekilde çözmekten uzaktır. Kötü niyetli yorumlar eliyle yeni yasakların dayanağı haline gelebilir. Biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. Bu konmuda elimzide Meclisimizin 2008'de ortaya koyduğu bir irade de mevcut.Anayasa değişikliği teklifini bu hususta aksi yönde düzenleme yapılamayacağı kaydıyla yeniden çıkaralım. Meclis'te basit çocğunlukla çıkarılıp verilen hakkın yarın aynı şekilde alınabilmesi mümkündür. Meseleyi anayasa düzeyine çıkardığımızda nispeten daha sağlam, daha kalıcı bir iş ortaya çıkmış olacak. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel böyle yapalım. 6'lı masa beyanında seni destekleyen arkadaşların var ya. CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birini temizleme hakkı vermiş olur. Arkadaşlarıma talimatı bugün, burada veriyorum. Çalışmaları süratle hazırlayıp önümüze getirecekler. Gerisi CHP ve onun başındaki partinin bileceği iş. Geleceğe güvenli bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler de yapalım. Ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir. İnşallah 2023'ten sonra böyle bir anayasayı konuşacağımız iklime hep birlikte kavuşacağız.

CHP'DEN ANAYASA TEKLİFİNE 'HAYIR' YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" yanıtı geldi. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Özgür Özel'in cevabı soruldu. Erdoğan, "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yasak düzenlemeyle istediklerine göre, zaten yasal düzenlemeye gerek yok. Zaten yasal teminat altında. Dürüstten anayasa teminatı altına alalım. Bunun hak ve özgürlükler çerçevesinde samimi şekilde…
Ülkenin tüm kurumlarını alacak şekilde şu anda adalet, anayasa komisyon üyelerini çalıştırıyorum. Teklifimizi Meclis’e getireceğiz. O ne yapacak? Desteklemeyecek" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN GENÇLİK FESTİVALİ'NDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Gençlik Festivali'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın burada yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Türkiye için hayal kuran tüm gençlere selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Gençlik festivalimize hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

300 ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Festivalin Ankaralılara, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ankara yaklaşık 300 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Birbirinden içerikli programlar icra edilecek. Festivale iştirak eden gençlerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Sunduğumuz hizmetlerin sayısını artırdık. Gençlerimize yönelik butik projeler yaptık. Yerel yönetimlerimiz gençlerimizle iletişim halinde.

Sevgili gençler sizler sadece ailelerinizin değil ülkemizin de geleceğisiniz. Siyasete çok erken yaşlarda başlamış bir büyüğünüzüm. Sizlerin yol ve dava arkadaşlığını baş üstünde düştüm. Gençlik ve Spor Bakanlığımız sizlerin hayatlarını kolaylaştıracak pek çok eser ve yatırımı devreye alıyor. Size daha iyi hizmet etmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunu sizlerin tavsiyelerini alarak yapıyoruz.

TEKNOFEST KUŞAĞI GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Gençlerimizi çeşitli harflere hapsetme çalışmalarına rağmen Teknofest kuşağı gümbür gümbür geliyor. Sizlerin özgüveninizden gurur duyuyoruz. Sevgili gençler seçim günü geçtikten sonra gençlerin yüzüne bakmayanlar sandık ufukta görününce gençleri hatırladır. Şimdi kendilerini düşürdükleri hali ibretle takip ediyoruz.

BUNLAR YALANCI, BUNLARDA DÜRÜSTLÜK YOK

Gece yarısı başörtüsü teklifi yapan Bay Kemal, anayasa değişikliğine hayır dedi. Bunlar yalancı, bunlarda dürüstlük yok. Eğer dürüstsen yasa değişikliğine ihtiyacımız yok. Gel anayasa değişikliğini yapalım. Yapamazlar, gelemezler. Çünkü dürüst değiller. Şimdi çıkmış benimle misiniz diyerek gençleri sorguya çekiyor.