Soğan kabuğunun mucizesi
Türkler yemeklerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelen soğanın kolestrolü düşürdüğü ortaya çıktı
25 Mayıs 2014 , Pazar 21:13
Diyet uzmanları soğan kabuklarının yemeklere katıldığında kolesterolü düşürdüğünü ve damar sağlığına büyük fayda sağladığını söyledi. ‘WeightLossResources’ adlı sağlık sitesinden araştırmacılar soğan kabuğunda bulunan ‘quercetin’ adlı bitki pigmentinin hem tansiyonu düşürdüğünü hem de atardamarlarda oluşan tıkanmalara engel olduğunu belirtti. Uzmanlar, soğan kabuğunun bilinçsizce çöpe atıldığına dikkat çekti.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik deyip geçmeyim: En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor
- Aman dikkat! Solunum yolu hastalığı olanlar dışarı çıkmaktan kaçınsın!
- Kene ısırıklarına dikkat! Yanlış müdahale ölüme götürüyor
- Uzmanı uyardı: Covid aşısı olmayanlarda kalp krizi riski!
- Uzmanı uyardı: Solunum yolu problemleri olanlar çöl tozuna dikkat!