Yaşam Sokak hayvanlarına internetten yuva bulacak

Sokak hayvanlarına internetten yuva bulacak

Paylaş
Sokak hayvanlarına internetten yuva bulacak

Avcılar Belediyesi rehabilite ettiği sokak hayvanlarına internet üzerinden yeni yuva bulacak

Sahiplendirme çalışmaları için internet sitesi kurduklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, bu şekilde daha geniş kitlelere ulaşabileceklerini belirterek, konuya ilişkin bilgi verdi. Başkan Benli, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Müdürlüğümüzün çalışmaları ile www.abvim.com adlı internet sitemiz kuruldu. Site’de Müdürlüğümüzün barınağımızda bulunan sokak hayvanlarının bilgileri ve fotoğrafları yer alacak. Sokak hayvanı edinmek isteyenler bu siteye girerek, gerekli bilgileri edinebilecek. Online olarak başvuruda bulunarak, istediği hayvanı sahiplenebilecek." Başkan Toprak Benli, her ay, Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilen ortalama 25 sokak hayvanına yuva bulunduğunu söyledi.

AMELİYATHANE YENİLENDİ

Başkan Toprak Benli, Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Müdürlüğü’nün ameliyathanesinin tamamen yenilendiğini ve ameliyathanenin modern malzemelerle donatıldığını belirterek, "Rehabilitasyon Merkezimizde, her ay ortalama 500 sokak hayvanının (kedi ve köpek) acil müdahale, muayene ve tedavisi yapılmaktadır. Bölgeden alınan sokak hayvanları, öncelikle müşahede altında tutularak tedavisi yapılmaktadır. Sonra hayvanımızın kısırlaştırma işlemi yapılmaktadır. Daha sonra küpesi ve ( takip sistemini yapabilmek için) mikroçip takılarak aşıları yapılmaktadır" dedi.

İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı