Futbol Son dakika! Ümit Kayıhan hayatını kaybetti! Ümit Kayıhan kimdir?
Paylaş
Son dakika! Ümit Kayıhan hayatını kaybetti! Ümit Kayıhan kimdir?

Türk spor camiasının 'Beyefendisi' Teknik Direktör Ümit Kayıhan 64 yaşında hayatını kaybetti. Ümit Kayıhan’ın cenazesi yarın öğle vakti Alsancak Hocazade Camisi’nde kılınacak namazın ardından Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İzmir'in Türk futboluna kazandırdığı ünlü teknik direktörlerden Ümit Kayıhan, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İki hafta önce zatürre başlangıcı teşhisiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan ve bir haftadır çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda olan 64 yaşındaki Ümit Kayıhan yaşam mücadelesine yenik düştü.

Haberin Devamı

Türk futboluna hem futbolcu hem de teknik adam olarak uzun yıllar hizmet veren, televizyonda yorumculuk da yapan Kayıhan'ın cenaze namazı yarın Alsancak Hocazade Cami'nde öğle namazının ardından kılınacak. İzmir'in en sevilen spor adamlarından Kayıhan'ın vasiyeti üzerine cenazesi yazlığının bulunduğu Çeşme Alaçatı'da toprağa verilecek.

İzmir'de 1954 yılında doğan eski milli futbolcu Ümit Kayıhan, futbola 1970'li yıllarda Göztepe'de başladı. Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasıspor formaları giyen Kayıhan, ilk teknik direktörlük deneyimini ise Karşıyaka'da gerçekleştirdi. Altınordu, Göztepe, Altay, Denizlispor, Antalyaspor, Adanaspor, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Ankaragücü, Bursaspor, Malatyaspor, Kocaelispor ve Çaykur Rizespor kulüplerine çalıştıran Kayıhan, futbolcu olarak Altay'da Türkiye Kupası'nı kaldırırıp teknik adam olarak Göztepe'yi Süper Lig'e çıkardı. Futbolculuk yıllarının ardından İngiltere'de antrenörlük eğitimi gören Kayıhan, Altay'da 3 farklı dönemde teknik adamlık yapıp takımı son olarak 2013-14 sezonunda çalıştırdı.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA HEMEN YAYILDI

Sosyal medya ve internetten en çok aranan konulardan biri teknik direktör Ümit Kayıhan'ın öldüğüne yönelik gelişmeler oldu.

FARKLI KAYNAKLARDAN AYNI ACI HABER

Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ömer Faruk Ünal, Ümit Kayıhan'ın bir süredir tedavi gördüğünü ve hayatını bu sabah kaybettiğini söyledi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir süredir yoğun bakımda olan Teknik Direktör Ümit Kayıhan, vefat etti. Ailesinin ve antrenör camiasının başı sağolsun" ifadesi yer aldı.

Ümit Kayıhan bir süredir takım çalıştırmıyordu. Son yıllarda BeIN Sports ve Lig TV'de maç önü yorumculuğu yapan Ümit Kayıhan çeşitli takımlarda görev almıştı.

Ümit Kayıhan kimdir?

28 Şubat 1954 doğumlu olan Ümit Kayıhan’ın spor kariyeri Göztepe Basketbol takımında başladı. 17 yaşında Göztepe’nin futbol antrenmanına çıkan ve teknik heyetin büyük beğenisini kazanan Kayıhan, bu tarihten sonra sporcu kimliğini futbolcu olarak devam ettirdi. Bir yıl Balıkesirspor’da oynadıktan sonra 8 yıl boyunca Altay formasını giydi. Kayıhan’ın futbolculuk kariyeri Altay sonrası Eskişehir ardından da Kuşadasıspor formasını giymesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Antrenörlük için İngiltere de kursa katılan Ümit Kayıhan burada FIFA Teknik Direktörlük diploması aldı. Kayıhan ilk antrenörlük deneyimini Karşıyaka ve Göztepe’de yardımcı olarak yaşadı. Sonrasında Göztepe, Altay, Denizlispor, Erzurumspor, Antalyaspor, Göztepe, Diyarbakır, Bursa, Malatya takımlarında görev yaptı. Yorumculuk da yapan Kayıhan evli ve iki çocuk babasıydı.