Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 24 Mart 2021

Güne Başlarken | 24 Mart 2021

Paylaş
Güne Başlarken | 24 Mart 2021

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

  • Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.
  • Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), 31 Mart’ta sona eriyor. KÇÖ bitse bile işçisini çalıştırmaya devam eden işveren ayda 1.341 liraya kadar normalleşme desteği alacak. Normalleşme desteğinin sona ereceği tarih ise 31 Haziran 2021.
  • Koronavirüs vaka sayısı en fazla 4'üncü il olan Balıkesir'de artışın en önemli nedeni olan kapalı ortamlardaki kalabalıklar ve ev ziyaretlerinin önlenmesi için çalışılıyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, bir ilçede evde yapılan nikah törenine katılan 40 kişiden 35'inin Kovid-19'a yakalandığını söyledi.
  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Covid-19 aşısı oldu. Rus Rianovosti haber ajansının haberine göre; Putin aşıyı yaptırdıktan sonra kendini iyi hissettiğini söyledi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Almanya Başbakanı Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Güne Dair Notlar

  • 24 Mart günü saat 7.40'ta dolar 7, 93 TL euro ise 9, 41 TL.
  • Gram altın ise 441 TL.

Hava durumu ise şöyle: İstanbul, 3°C, 6°C Karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı Antalya, 11°C, 14°C Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor Ankara, -1°C, 2°C Yağışların akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor Trabzon, 6°C, 7°C Karla karışık yağmur ve kar yağışlı Diyarbakır, 8°C, 15°C Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Günün köşe yazısı

24 Temmuz 2020’de Ayasofya Müzesi yeniden cami oldu. Baş imam olarak, Prof. Dr. Mehmet Boynukalın atandı. Boynukalın, aktif bir imam. Memleketin bütün temel konularında çözüm önerileri bulunuyor. Ancak bu önerilerin (kendisini de bağlayan) Anayasa ve kanunları temel aldığını söylemek zor. Öneriler, Boynukalın’ın kendine göre yaptığı Kuran yorumlarına ve kişisel değerlendirmelerine dayanıyor. Faizlerle ilgili görüşü şu: “Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam’ın hem de aklın gereğidir. Oral Çalışlar'ın köşe yazısı...

Haberin Devamı

Günün kitabı

Amin Maalouf- Empedokles’in Dostları

Türkiye’de geniş bir okur kitlesine sahip Amin Maalouf yeni romanı Empedokles’in Dostları’yla okurlarını selamlıyor. Romanlarıyla olduğu kadar deneme kitaplarıyla da ilgi çeken Maalouf, Empedokles’in Dostları’nda bu kez geleceğe yönelik bir kurguyla dönüş yapıyor. Ölümcül Kimlikler ve Uygarlıkların Batışı kitaplarında yer verdiği eleştirel gözlemlerin izinde yarı distopik bir dünya çiziyor. Platon’un mağarasından çıkıp Empedokles’in Dostları’yla tanışmaya davet ediyor bizi.

Atlas Okyanusu kıyısındaki küçük Antioche adasının yalnızca iki sakini vardır: Orta yaşın verdiği olgunlukla sessiz bir hayat sürmek isteyen Alec ile yazdığı ilk romanının yakaladığı başarı sonrası her şeyi ardında bırakan esrarengiz Ève. Birbirlerinden uzakta, kırılgan yalnızlıklarının tadını çıkaran bu iki insanın yolu bir gün elektriğin, telefonların, televizyon yayınlarının, internetin, kısacası her türlü iletişim aracının etkisiz hale gelmesiyle kesişir.

Haberin Devamı

Gerçeğe ulaşma imkânı kalmayınca fısıltı gazetesi işlemeye başlar: Gezegen bir nükleer felaketin eşiğindedir, Amerika küresel ölçekte bir terör saldırısına maruz kalmıştır, insanlığın hayatını kolaylaştıran teknolojik gelişmeler artık insanlığın sonunu getirmiştir...

24 Mart günlük burç yorumları

  • KOÇ: Partnerinizle beraberliğiniz farklı duygular içinde gelişecek. Bugün ortak kararlar almak için uygun bir gün değil. Onun isteklerinin sizin tarzının dışında olduğunu daha sonra görmek hayal kırıklığı olabilir.
  • BOĞA: Bugün yatırım konusunda kafanız iyi çalışıyor. Yollardan beklediğiniz maddi kazançların size sağlayacağı sonuçlardan yola çıkarak, imkanlarınızı genişletme çabası içindesiniz. Gizlilik size yakışmıyor.
  • İKİZLER: Birlikte çalıştığınız kişilerle duygusal çatışmalara girmeyin. Yaptıkları her hareketten anlam çıkartmak size yorucu gelebilir. Bulunduğunuz ortamlarda kendi tarzınızı ortaya koymak istiyorsunuz.
  • YENGEÇ: Aile ve yuva evinizde ilerleyen aşk gezegeni Venüs’ün konumundan dolayı, duygusal konulara sığınacaksınız. Bugün sevdiklerinizle vakit geçirmek isteyebilir, onlarla bir araya gelip eğlenebilirsiniz.
  • ASLAN: Çevre koşullarını yeniden düzenlemekte acele etmemeli ve olayları doğru bir şekilde irdelemelisiniz. İşinize konsantre olduğunuzda sanki başka bir boyuta geçiyorsunuz. Bugün enerjinizi yapıcı kullanacaksınız.
  • BAŞAK: Maddiyatın esiri değilsiniz. Algılama konusunda güçlü bir gün. Çevrenizdeki gizemli ve çekici olaylara karşı bir merak ve araştırma söz konusu olacak. Bugün arkadaşlarınızla paylaşımlarınıza önem vermelisiniz.
  • TERAZİ: Bugün kendi doğrularınız için savaş vermek isteyebilirsiniz. Dengeler önemli. Sorumluluk duygunuz geliştiği için bulunduğunuz ortamın dışına çıkabiliyorsunuz. Yorulmaktan korkmamanız size farklı yapıyor.
  • AKREP: Her anlamda aklınız karışık. Düşünceleriniz epey dağınık seyrediyor. Yapmak istedikleriniz ve planlarınız için, yeni bir planlamaya ihtiyacınız var. Motivasyonunuzu doğru kullanmanız gerekiyor.
  • YAY: Bugün, orijinal fikirlerinizi çevrenin de desteğiyle ortaya çıkarabilir, yaratıcılığınızı güçlendirebilirsiniz. Duygusal konularda kendinizi yenilemenin zamanı geldi. Partnerinizle birlikte yeni keşiflerde bulanacaksınız.
  • OĞLAK: İyi bir planlamayı ihtiyacınız var. Zihinsel dağınıklık yaşamazsanız, birçok işi bir arada yapacaksınız. Kendinizi yenilemek istiyorsanız, eski şartlarınızın size yaşattığı yanlışları tekrar yapmamaya çalışmalısınız.
  • KOVA: Bugün gelişiminizi ön plana çıkarıyorsunuz. Olaylara sezgilerinizle yaklaşmanıza rağmen yaşamınızda ilginç gelişen bir mantık da var. Bilinçaltınızı istediğiniz şekilde ortaya koyacak çalışmalar içinde olacaksınız.
  • BALIK: Bugün, maddi hırslarınız ön planda olacak. Başarıyı hedeflediğiniz için değişik konular üzerinde çalışacaksınız. Gizli kalmış bazı konular yüzünden başınızın ağrımasını istemiyorsanız net olmalısınız.