Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 4 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 4 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 4 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

 

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Ayrıca, 3 üniversiteye de rektör ataması yapıldı.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda bir yayınevine baskın yapan polis ekiplerinin araması sona erdi. Ekipler, yayınevine ait birçok dijital materyale ve soru kitapçığına el koydu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, ''Attığımız adımlarla enflasyonun engellenmesi için önemli adımlar atıyoruz. Aralık ayında enflasyon düşüş eğilimine girecek.'' dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Ayrıca, 3 üniversiteye de rektör ataması yapıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Sultangazi’de 2 gün önce yaşanan yaralama olayının devamında iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada 2 kişi ağır şekilde yaralandı.

Güne Dair Notlar

  • 4 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 17,95 TL, euro ise 18,26 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?


  • Havuç çorbası
  • Biber dolması
  • Gavurdağı salata
  • Kiraz soslu vanilyalı cheesecake 

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Siyah sarımsak faydaları

  • Siyah sarımsağı yapmak için özel bir kurutma yöntemi gerekir ancak evde yapabilirsiniz.
  • Beyaz sarımsak 60 gün boyunca yaklaşık 80-90 derecelik bir ısıda tutularak kurutulmalıdır.
  • Kurutulma işlemiyle beraber sarımsak siyaha döner ve daha besleyici hale gelir.
  • Kurutma işlemi sonrası sarımsağın kokusu ve acılığı gider. Bu nedenle ağız kokusu yapmaz.
  • Düzenli ve doğru miktarda siyah sarımsak tüketimi ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
  • Siyah sarımsak sindirim sisteminize iyi gelir ve kilo vermenizi destekler

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Herkül: Efsane Başlıyor, STAR TV: 20.00 Yerli Dizi: Duy Beni, ATV: 20.00 Sinema: Örümcek Adam Evden Uzakta

SHOW TV: 20.00 Yerli Dizi: Gelsin Hayat Bildiği Gibi, TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Seni Kalbime Sakladım

Günlük burç yorumları

KOÇ: Merkür’den değişik etkiler alıyorsunuz. Bugün maddesel konular önem kazanıyor. Sosyal ve toplumsal yaşantınızla ilgili kendinizi istediğiniz şekilde ortaya koyabileceğiniz bir gün. Planlarınızda uçuk davranmaktan vazgeçin.

BOĞA: Sevdiğiniz işleri yapmak için kolları sıvayacak ve soyunacağınız işler için, idealleriniz doğrultusunda kişilerle birlikte olmak isteyeceksiniz. Fikir birliği içinde olduğunuz kişilerle tartışma ortamı yaratmamalısınız.

İKİZLER: Bugün enerjinizin sınırlarını kendiniz çizmelisiniz. Duygularınızı paylaşırken dikkatli olmalı ve çevrenizin sizi etkilemesine izin vermemelisiniz. Sosyal aktivitelerinizde hız kazanacaksınız. Bedeninizi zorlamamalısınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Yanınızda çalışan kişilerin fikir değiştirmeleri yüzünden zor anlar yaşayabilirsiniz. Çalışma hayatınız duygusal motivasyonunuzla eş değerde. Bugün deneyimlerinizi arkadaşlarınızın desteğiyle gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.

ASLAN: Üstün nitelikli kişilerden hoşlandığınız için, bugün görüştüğünüz kişilerin farklı yönleri dikkatinizi çekecektir. Yakın dostlarınızla yapacağınız telefon konuşmaları sayesinde enerjiniz daha da olumlu etkilenecektir.

BAŞAK: Çevre ilişkilerini iyi kullanan biri olarak, sizi anlamak her zaman mümkün olmuyor. Derin duyguların kişisi olarak bazen olayları fazla kafaya takıyor, her kelimenin altında farklı bir anlam arıyorsunuz. Alıngan olmayın.

TERAZİ: Kendinize özgün davranışlarınızı sergilerken, hiç kimseyi etkilemeyi düşünmüyorsunuz. Olaylara iyi niyetli yaklaşımlarınızın farklı algılanması sizi üzebilir. Sevdiğiniz konularda kendinizi daha da mükemmel hissediyorsunuz.

Haberin Devamı

AKREP: Duygusal gerilimleriniz çok fazla. Kişisel ilişkilerinizde, karşı tarafın istekleri baskın olduğu zaman kendinizi kıskaç içinde hissediyorsunuz. Sezgilerinizi önemli ölçüde kullandığınız için yöntemleriniz farklı.

YAY: Bugün Merkür tuhaf yönlerinizi ortaya çıkarıyor. Planladığınız işleri bir an önce hayata geçirmek istiyorsanız, güçlü bir iş birliğine ihtiyacınız olacak. Bazı planlarınızı yaparken uzun vadeli düşünmekte her zaman fayda var.

OĞLAK: Ay’ın konumu kafanızı karıştırıyor. Karışık düşünceler içindesiniz ve sabit olmanız konusunda kararsızlıklar yaşıyorsunuz. Olaylara sakin bakmak istiyor ve huzurunuzu bozmak istemiyorsunuz. Ayak kramplarına dikkat edin.

KOVA: Aykırı düşüncelerinizle ön plana çıkmanız gerekmiyor. Konu ne olursa olsun, farklı konuşmayı adet haline getirdiniz. Aşkınızı sıra dışı yaşamak istiyorsunuz. Her konuda yine kendinizi öne atıyorsunuz. Temkinli olmalısınız.

Haberin Devamı

BALIK: Olayları abartmadan önce, içsel sesinizin sizi yönlendirmesine izin vermelisiniz. Sezgilerinizin sizi yanıltabileceğini düşünerek, her zamanki temkinli ve sistemli yapınızı bozmamalısınız. Duygularınız sizi etkiliyor.