Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 4 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 4 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 4 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde yaptığı çalışmalarda 582 düzensiz göçmenin yakalandığı bildirildi.

-Rus ordusu düzenlediği füze saldırısı ile Ukrayna’nın Lviv kentindeki 2 elektrik trafo merkezini hedef aldı.

-ABD Başkanı Joe Biden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yaptı. Biden yaptığı açıklamada, "Rusya için bu savaş stratejik bir kayıp" dedi. 'Savaşa karşı durmazsak sonuçları daha ağır olur.' diyen Biden, Ukrayna için kongreden ek bir bütçe istediğini belirtti.

-İzmir'in Bornova ilçesinde anahtarı kontak üzerinde bulunan taksiyi çalan E.D.'nin kaçarken 5 araca çarptığı kazada 2 kişi yaralandı. Şüphelinin taksiyi çaldığı anlar ise güvenlik kamera tarafından kaydedildi.

Haberin Devamı

-Karagöz sanatçısı Metin Özlen, tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

 

Güne Dair Notlar

  • 4 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 14,81 TL, euro ise 15,58 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Bizum Hoca 2 (KANAL D)

Eğlence: İbo Show (STAR)

Sinema: Assassin’s Creed (ATV)

Sinema: Nasipse Olur (SHOW)

Yerli Dizi: Gülümse Kaderine (FOX) 

Akşama ne yesek?

  • DOMATES ÇORBASI
  • İMAMBAYILDI
  • HUMUS
  • TALAŞ BÖREĞİ

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için  ufak bilgiler

Elleriniz soğuk havada çok fazla kuruyor ve sonrasında çatlıyorsa muz maskesiyle ellerinizin gün boyu kaybettiği maskeyi geri kazandırabilirsiniz. Kuruyan eller özel bir bakıma ihtiyaç duyduğu için bu maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda her zaman canlı ve yumuşak ellere sahip olabilirsiniz.

  • Yarım muz.
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı.
  • İki malzemeyi güzelce karıştırın.
  • Ellerinizin üzerine sürün.
  • 30 dakika bekleyin.
  • Ardından ellerinizi yıkayın.
  • Haftada 1 kez tekrarlayın.

Alternatif yöntemler için tıklayın.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Duygusal ilişkilerinizde çok derin düşünüyorsunuz. Olayları istemediğiniz boyutlara taşıyor, sonra da zor dönüşler yaşıyorsunuz. Bugün, kendinizi savunmanız gereken noktada çok pasif kalabilirsiniz.

BOĞA: Kendinizi bitkin hissetmeniz için sebep yok. Sadece sorumluluk duygunuzun artması sizi zorluyor. Yükünüzü hafifletmelisiniz. Denetleme ve diretme özelliğiniz yüzünden karşınızdakileri kırıyorsunuz.

İKİZLER: İşinizdeki sorunları size zor anlar yaşatıyor. Onları istediğiniz potaya her an çekebilirsiniz. Yeni yerler ve kişiler gördüğünüz zaman kendinizi daha özgür hissediyorsunuz. Artık felsefenizi değiştirmelisiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Mesleki konularda etkin kişiler istediğiniz şansı size verecekler ve birçok fırsat yakalayacaksınız. Güvendiğiniz kişilerle bir arada olma ihtiyacı içindesiniz. Gücünüzü ispat etmek isteyeceksiniz.

ASLAN: İşinizde yükselme, uygun koşulları hazırlama konusunda ideal bir gün olacağından emin olabilirsiniz. Çevrenizin etkisinde kalacaksınız. Fikirlerinizi beğenmeyenlere karşı ani tepki göstermemelisiniz.

BAŞAK: Ailenizle yaşadığınız sorunların sizi üzmesine izin vermemelisiniz. Onlarla istemeden yaşadığınız durumlarda gözden kaçırmamaya çalışacağınız tek nokta; sabır ve taviz olmalı. Bu iki duyguyu dengede tutun.

TERAZİ: Maddi konularda işbirliğine ihtiyacınız var. İsteklerinizi aktarırken zorluk çekmeyecek ve davranışlarınızla göz dolduracaksınız. Amacınıza uygun hareket ettiğinizde çalışmalarınız ses getirecek.

AKREP: Hiç kimsenin sezemediği işle ilgili konuları çok önceden hissedebiliyorsunuz. Bu da sizde sürekli bir huzursuzluk yaratıyor. Sevdiğinize karşı kesinlikle gizlilik içinde olmayın.

Haberin Devamı

YAY: Konuştuğunuz her şeyin altında gizli nedenler aranmasını istemiyorsanız net olmayı denemelisiniz. Maddi problemlerinizi hafifletmek elinizde. Planlama yeteneğinizi işinize de yansıtabileceksiniz.

OĞLAK: Güçlü ve kariyerli kişiler dikkatinizi çekerken duygusal yönlerinizin tatmin olmasını isteyeceksiniz. Yaşantınızı planlayarak hareket etmeniz size başarı getiriyor. Bugün doğal olmak işinizi kolaylaştırıyor.

KOVA: Bu dönem, çevrenizle birlikte ortak hareket edeceğiniz çalışmalar içinde olacak ve sosyal yapınızı destekleyici işler yapacaksınız. Size para kazandırıp ilişkilerinizi destekleyecek işler yapmak hedefiniz olacak.

BALIK: Girdiğiniz ortamlarda kendinizi savunacaksınız. Güzel konuşmalarla çevrenizi etkileyecek ve karşıt düşüncelere güzel karşılık vereceksiniz. Kendinizi anlatma çabası içindesiniz. İlginç bir gün.