Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 5 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 5 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 5 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 Balıkesir merkezli online olarak işleyişe başlayan 'Turgo Shared' sistemiyle ilgili gözaltına alınan 26 şüpheliden 16'sı Balıkesir Adliyesine sevk edilirken, G.T.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Sisteminin ilk belirlemelere göre 20 bin kişiye ulaştığı ve yaklaşık 20 milyon TL toplandığı belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın aktif hakemliği bırakarak, genç hakemler yetiştirmek için eğitimci olma kararı aldığını açıkladı.

İstanbul Beşiktaş’ta, navigasyon yardımıyla hareket eden sürücü, ters yola girdi. İçerisinde 5 kişinin bulunduğu taksi ile kafa kafaya çarpışan otomobile, aynı istikamette seyir halinde olan başka bir otomobil daha çarptı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, Çekya temsilcisi Slovacko'yu 3-0 mağlup etti. Karşılaşmanın rövanşı 11 Ağustos Perşembe günü Çekya'nın Uherske Hradiste şehrinde oynanacak.

Mersin'in Gülnar ilçesinde kayıp olarak aranırken, 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal’ın (3) cinayet şüphelisi olarak tutuklanan dedesi Hasan Yağal'ın (70) yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, Müslüme’nin bulunduğu sırada çekilen ceset fotoğraflarını ekrana yansıtıp, sanık ve tanıkların ifadelerini vicdanlarına seslenerek vermelerini isterken, dede Hasan Yağal, hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.

 

Güne Dair Notlar

  • 5 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 17,92 TL, euro ise 18,37TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Tel şehriye çorbası
  • Kuru fasulye
  • Şehriyeli pilav
  • Su muhallebisi

Tarifler için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Çember: Ölüm Meleği, STAR TV: 20.00 Yerli Dizi: Ah Nerede, ATV: 20.00 Yarışma: Kim Milyoner Olmak İster?

SHOW TV: 20.00 Güldür Güldür Show, TRT 1: 20.00 Sinema: Aramızdaki Sözler

Günlük burç yorumları

KOÇ: Bilginizi paylaşma konusunda tereddütlü davranıyor ve hiç kimseye fikirlerinizi söylemek istemiyorsunuz. Çevrenizdeki kişiler, bu yönünüzü algılayabiliyor ve tepkisel davranışlarınız karşısında çaresiz kalıyorlar. Sakin olun.

Haberin Devamı

BOĞA: Hedeflerinizi yüksek tutmak gibi koyduğunuz bazı kuralları, kendiniz bile aşmak istemiyorsunuz. Mesleki konuların ön sıralarda yer alması sonucunda, ertelediğiniz işlerin birikmesine meydan vermemelisiniz. Sabırlı olmalısınız.

İKİZLER: Bugün, olayların üstesinden gelebilecek yeterli enerjiye sahipsiniz. Kendinizi ispat edecek gerekli çabayı göstermeniz, sizi olumsuz kılabilir. Ailenizle ve annenizle ilgili bazı parasal ilişkileriniz gündeme gelecek.

YENGEÇ: Bilinçaltı dürtülerinizin sizin için önemi olduğunu biliyor ve davranışlarınızda belli bir düzeyi korumaya çalışıyorsunuz. Bugün değişen para gündeminizi takip etmeli ve olayları istediğiniz gibi yönlendirmelisiniz.

ASLAN: Birlikte çalıştığınız kişilere enerjinizi istediğiniz gibi yansıtmak istemenize rağmen, sunumlarınızı belli bir düzey içinde gerçekleştirmeli ve olayları abartmamalısınız. Aşk konusunda karşı cinsin ilgisini çekeceksiniz.

BAŞAK: İş birliğini seviyor olmanız dost çevrenizin çoğalmasına da neden oluyor. Özellikle bugün, bazıları size karşı çıkabilir. Dikkatli olmalı ve enerjinizi yansıtabileceğiniz kişilerle aynı ortamı paylaşmalısınız.

Haberin Devamı

TERAZİ: Eşinizle aranızda güçlü bağların oluşması sizin de hoşunuza gidecek. Yapacağınız çalışmalarda, onunla güç birliği içinde olacaksınız. Bugünlerde entelektüel çalışmalarınızı destekleyecek özel yardımlara ihtiyacınız var.

AKREP: Kurallı hareket ettiğiniz zaman işlerinizi çok kolay sonuçlandırabiliyorsunuz. Sisteminizle ilgili yeni bir süreç başlatmak üzeresiniz. Şartlarınızı yeniden gözden geçirirken, daha aktif kişilerle iş birliği içine girmelisiniz.

YAY: Maddi konulara duygusal yaklaşım içindesiniz. Karar vermeden önce adımlarınızı sağlam bir şekilde hesaplamalısınız. İsteklerinizde başarı için sabırlı olmanız gerekiyor. İlişkilerinizi kibarca kullanmalısınız.

OĞLAK: Parasal konularda aceleci davranmakla birçok fırsat kaçırabilir ve ihmal ettiğiniz konuların olumsuz geriye dönüşlerine tanık olabilirsiniz. Mantıklı yapınızı bilenler için hatalı bir davranış olarak nitelendirilecektir.

Haberin Devamı

KOVA: Beklentilerinizde belli hedefleriniz mevcut ve sizin tarzınıza yakın olan kişilerin fikirlerini benimsemekten yanasınız. Karşınızdaki kişileri ikna etmek için gerekli enerjiye sahipsiniz. Gereksiz ayrıntılardan kurtulun.

BALIK: İlişkilerinizde aşırılığa kaçabilir ve olaylara sıkı bir disiplin getirmek isteyebilirsiniz. Duygusal baskılara gelemiyor olmanıza rağmen, kendi davranışlarınıza yansıtmak istemiyorsunuz. Bugün, düşüncelerinizden ödün vermeyin.