Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 5 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 5 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 5 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -Ramazan Bayramı tatilinin son gününde 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale'de, trafik yoğunluğu gece yarısına kadar sürdü. Kilometrelerce oluşan araç trafiği dron ile havadan görüntülendi.

-UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid, 4-3 kaybettiği ilk maçın ardından sahasında tarihi geri dönüşe imza attığı mücadelede Manchester City’i 3-1 yenerek finale yükseldi. Karim Benzema bu maçta attığı golle turnuvadaki 15. golüne ulaştı.

-Rusya Savunma Bakanlığı, önümüzdeki 3 gün boyunca Mariupol kentindeki Azovstal fabrikasından sivillerin tahliyesine yönelik insani koridor açılacağını duyurdu.

-İstanbul Beyoğlu'nda polis ekiplerinin İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında yaptığı çalışmalarda Türkiye'ye kaçak yollarla giren 120 düzensiz göçmen yakalandı.

Haberin Devamı

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan Bayramı tatilinde 73 bin 965 sağlık çalışanının görev yaptığını açıkladı.

 

Güne Dair Notlar

  • 5 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 14,76 TL, euro ise 15,68 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Belalı Tanık (KANAL D)

Sinema: Yol Arkadaşım 2 (STAR)

Bir Zamanlar Çukurova (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yerli Dizi: Mahkum (FOX)

Akşama ne yesek?

  • TERBİYELİ MERCİMEK ÇORBASI
  • MANTARLI TAVUK SOTE
  • SEBZELİ BULGUR PİLAVI
  • HİRA TATLISI

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

Motivasyonu artıran öneriler:

Günlük burç yorumları

KOÇ: Egolarınızın güçlü olması iş yerinde gelişen olaylara karşı sizi zor durumda bırakabilir. Kafanıza koyduğunuz işin sonucuyla ilgili belirsizliklere düşmekten çekiniyorsunuz. Kendinizi fazla üzmemelisiniz.

BOĞA: İsteklerinizde artış sahiplendiğiniz olayların seyrini olumlu şekilde değiştiriyor. Başlatacağınız çalışmalarda kendinizi ispat etme çabası içinde olabilirsiniz. Bugün olaylara geniş bir şekilde bakmalısınız.

İKİZLER: Duygusal aşırılıkların zararlı olduğunu bildiğiniz için temkinli hareket etmek istediğiniz bir gün. Güveneceğiniz kişileri iyi seçmelisiniz. Olaylara kendinizi kaptırmayın. Yaşamın başka yönünü fark edip değişeceksiniz.

YENGEÇ: Çevrenizle rahat iletişim kuracaksınız. Duygusal konularda kendinizi farklı ve yenilenmiş hissediyorsunuz. Birçok arkadaşınız sizinle aynı fikirde olacak. Bugün, güçten yana oluşunuzu destekleyenler çıkabilir.

Haberin Devamı

ASLAN: Maddi sorunlarınızı gözden geçirdikten sonra, yapmak istediğiniz planları ortaya çıkaracaksınız. Sezgilerinizin sizi yönlendirmesine izin vermiyorsunuz. Yaratıcılığınızı mükemmel kullanacağınız bir gün.

BAŞAK: Maddi konularda sezgilerinize güvenebilirsiniz. Arkadaşlarla ortak girişimciliğinizin iyi bir sonuç getirmesi için gerekli tüm donelere sahipiz. Yalnız olan Başaklar için her an yeni bir ilişki gündeme gelebilir.

TERAZİ: Yakın çevrenizle ilgili değişim söz konusu. Ortak çalışmalar için uygun bir gün. Partnerinizin size benzer olması kişisel çabalarınızı daha da verimli hale dönüştürebilir. Algılamanızın yüksek olduğu bir gün.

AKREP: Duygusal yapınızı etkileyecek bir hareketlenme söz konusu. Bugün, akıllı ve işini bilen kişilere ihtiyacınız olacak. Dengelerinizi korumak adına alışık olduğunuzdan daha fazla gayret gösterebilirsiniz.

YAY: Talepleriniz doğrultusunda görüşmeler yapacaksınız. Beklediğiniz konularda gecikmeler olabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda duygusal çekişmeler olabilir. Olaylara daha maddi yaklaşmanız sorun olabilir.

Haberin Devamı

OĞLAK: Duygularınızda artış sizi tatminsiz yapabilir. Sosyal yaşantınızda istikrarlı bir tablo çizmeniz doğru yolda olduğunuzu gösteriyor. Yeteneklerinizin farkında oluşunuz hiçbir şeyi beğenmemenize yol açıyor.

KOVA: Birlikte çalıştığınız kişilerin işlerini kolaylaştırmak için onlara yardım etme isteği duyacaksınız. İlişkilerinizde yapmanız gereken tek şey kendinizi geriye çekmek olmalı. Sezgilerinize güvenebilirsiniz.

BALIK: Bugün, bilinçaltınızda gelişen olaylara esneklik getireceksiniz. Ruhsal gelişiminiz için duygusal konuları çözmeye ihtiyacınız var. Fikir alışverişinden karlı çıkacağınız için sezgileriniz sizi şekillendirecek.