Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 7 Nisan 2022

Güne Başlarken | 7 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 7 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -Adana’da devriye gezen çarşı ve mahalle bekçileri bir kişinin üzerinde bomba düzeneği görmesi üzerine canlarını hiçe sayarak şüphelinin üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Bölgeye gelen bomba imha uzmanları şüphelinin üzerindekinin bomba düzeneği olduğunu belirlerken üzerinde patlayıcı olmadığını tespit etti. Şüpheli terör ekiplerince gözaltına alındı.

-Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı 5 günlük hava durumu raporunda 8 Nisan Cuma gününe dikkat çekti. Sağanak yağışların yurdun tamamında etkili olması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor. İşte hava durumuna dair detaylar...

-Ukrayna’nın Bucha kentinde Rus ordusunun sivilleri öldürdüğü anları anlatan bir görgü tanığı, “Üçüncü haftada sivil insanları vurmaya başladılar" dedi.

Haberin Devamı

-Rusya’ya ait savaş uçakları Ukrayna’nın Donetsk Bölgesi’nde bulunan Ukrayna mevzilerini vurdu.

-Adana'da terör örgütü PKK adına faaliyette bulunduğu iddiasıyla geçen yıl 8 Kasım'da tutuklanan İ.K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İ.K., ifadesinde terör örgütü PKK'dan kendisine para karşılığında orman yangını çıkarma talimatı verildiğini itiraf ederek, “Bana 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi'ne katıldığında her yaptığın eylem başına 10 bin lira veririz' denildi. Maddi durumumum kötü olması ve örgüte olan sempatim nedeniyle teklifi kabul ettim” ifadelerini kullandı.

 

Güne Dair Notlar

  • 7 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,72 TL, euro ise 16,07 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 7°C, 18°C Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Antalya, 18°C, 24°C Gök gürültülü sağanak yağışlı
Ankara, 7°C, 21°C Zamanla parçalı ve çok bulutlu
Trabzon, 9°C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu
Diyarbakır, 10°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Yerli Dizi: Camdaki Kız, ATV: 20.05 Bir Zamanlar Çukurova, FOX: 20.30 Yerli Dizi: Mahkum

TRT 1: 20.00 Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı

Zaman geçirmek için öneriler:

Film: Neşeli Günler (1978)

Dizi: 10 Bin Adım (GAIN)

Kitap: Doğan Cüceloğlu - Savaşçı

Mobil oyun: Paperama

İftarda ne yesek?

  • YAYLA ÇORBASI
  • PÜRE YATAĞINDA GÜVEÇTE KÖFTE
  • YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI
  • PIRASALI KİŞ
  • TEL KADAYIF SARMA

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Tavada göz yumurta
  • 1-2 dilim beyaz peynir
  • 6 zeytin (tercihen tuzsuz)
  • 2 adet kuru kayısı
  • Domates salatalık biber mevsim yeşillikleri
  • İftardan kalma pırasalı kiş veya haşlanmış / fırında patates

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

EN ÇABUK BAĞIRSAKLAR ETKİLENİR

Ramazan ayında öğün sayısı azaldığı için, sebze ve meyve tüketimi genellikle ihmal ediliyor.
Bu ayda değişen beslenme düzeni, bağırsak sağlığını ve sindirim sistemini doğrudan etkileyebiliyor.
Uzun süren açlık ve arkasından aniden mideye yüklenme, öğün sayısının, sıvı tüketiminin azalması, lif, sebze ve meyvelerden yetersiz beslenmek sindirim sisteminizi etkileyen faktörlerden.

Haberin Devamı

TAZE MEYVE SEBZE ALIN, FAZLA BEKLETMEYİN

İftar sonrası ara öğününüzde taze sebze meyveleriyle aldığınız besin değerlerini güçlendirin.
Mevsim meyve ve sebzelerini tercih edin.
Unutmayın, her mevsim meyvesi ve sebzesinin kendine özel faydaları var.

BAKLİYATLARA YER AÇIN

Bakliyatlar, lif ve protein bakımından zengindir.
Lifli gıdalar, bağırsakların hareketlenmesine destek olur.
Daha çok vitamin, mineral ve lif alımı için hem iftar hem de sahur sofralarınızdan sebze ve meyveleri eksik etmeyin.
Meyvelerin kabukları lif bakımından zengindir.

HERKES İÇİN SAĞLIKLI BESLENME

Bolluk ve bereket ayı Ramazanda iftar ve sahur sofralarında olduğu kadar alışverişte de tasarruflu olmak önemlidir.
Bu mübarek ayda artan yemekler pratik çözümlerle değerlendirilir ve çoğaltılır, alışverişler her zamankinden daha tutumlu ve düşünerek yapılır.
Liste yapın: Ramazanda alışveriş yapmadan önce evde ihtiyaç doğrultusunda liste hazırlayın. Bu liste, hem alışverişinizin eksiksiz olmasını sağlayacak hem de alışverişte gereksiz ürünler almanızı engelleyecektir.
Raf ömrüne dikkat: Sıvı yağ, şeker, un ve bakliyat gibi gıdaları alırken raf ömrü uzun olan ürünleri satın alabilirsiniz.
Taneyle alışveriş: Oruçluyken gün boyu beslenme olmadığı için sebze ve meyveleri tane ile haftalık almak daha doğru olur. Böylece hem taze besinler tüketecek hem de besinlerin bozulmasına çözüm bulmuş olacaksınız.
Toplu alışveriş: Alışveriş listenizi hazırladıysanız bakliyat, şeker ve yağ gibi uzun ömürlü gıdaları toptan bir şekilde satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları

KOÇ: Hızlı düşünüp acele karar vermeniz gerekebilir. Her anlamda güçlüsünüz. Hiç kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Gün içinde birtakım zorluklarla karşılaşmanız sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.

Haberin Devamı

BOĞA: Bugün, iyi hissetmek için pozitif düşünmeye gayret edeceksiniz. İletişim konusunda isteklerinizi karşı tarafa kabul ettirebileceğiniz için planlarınızı ve fikirlerinizi kimseyle paylaşmamalısınız.

İKİZLER: Partnerinizin duygularına değer vermeli ve olayları onun açısından değerlendirmelisiniz. Çekiciliğinizi çevreniz üzerinde kullanabilir ve istediğiniz başarıyı sağlayabilirsiniz. Evinizle ilgili değişim yapabilirsiniz.

YENGEÇ: Gücünüzün üzerinde verim sergileyeceğiniz bir gün. Duygularınızı ortaya koyabileceğiniz bir iş sizi bekliyor. Çevrenizle duygu alışverişi içindesiniz. Aranılan biri olmaktan mutluluk duyacaksınız.

ASLAN: Çevrenizle her zamankinden farklı bir iletişim içindesiniz. Hiç kimseye taviz vermiyor ve isteklerinizde diretiyorsunuz. İnandığınız konularda başarınızı katlıyorsunuz. Planlarınızı aktif bir şekilde uygulayacaksınız.

BAŞAK: Paylaşma duygunuzun yoğun olduğu günlerde çelişki içinde olabilirsiniz. İletişimde doğru zamanı beklemelisiniz. Sosyal hayatta arkadaşlarınızın sunacağı tekliflere kayıtsız kalamayacağınız bir gün.

TERAZİ: Sürekli değişim içindesiniz. Partnerinizle ilişkilerinizde samimi davranıyorsunuz. Bağımsızlık isteğinizde çılgınlık gizli ve bu özelliğinizi ilişkinize yansıtacaksınız. Öne çıkacak davranışlar içindesiniz.

AKREP: Endişeli bir ruh hali içinde olduğunuzun farkındasınız. Olayları fazla derin algıladığınız için değerinizin anlaşılmaması sizi kırabiliyor. Sezgilerinizin yüksek olması bazılarını rahatsız edecek.

YAY: Atılımcı davranışlarınızla dikkat çekmeyi bildiğiniz için herkes sizden farklı şeyler bekliyor. İşinize olan bağlığınızın sağlığınıza olumsuz etkisini düşünmeli ve çalışırken kendinizi fazla kaptırmamalısınız.

OĞLAK: Yoğun çalışma temponuzu sayesinde başarı size gelecek. İdeallerinizden emin olarak ilerliyorsunuz. Kendinizi odaklanmaya yönlendirmelisiniz. Bağlantı içinde olacağınız kişilere karşı yakın davranacaksınız.

KOVA: İşbirliğini sevmeniz çevrenizin çoğalmasına neden oluyor. Enerjinizi sosyal ilişkilerinizle çok güzel odaklıyor, başarıya kolay bir şekilde yaklaşıyorsunuz. Maddi konularla ilgili güzel fırsatlar gündemde.

BALIK: Çevrenizle işbirliği içinde çalışmak istemenize rağmen arzuladığınız şartlar gelişmeyebilir. Hevesinizin çabuk geçmesi, her işinizi yarım bırakmanıza sebep oluyor. Bugün sizi şaşırtan durumlar söz konusu olacak.