Türkiye (Son Dakika) İstanbul’da memur ve işçiler bugün (11 Mart) izinli mi? Vali Yerlikaya’dan idari izin açıklaması!

İstanbul’da memur ve işçiler bugün (11 Mart) izinli mi? Vali Yerlikaya’dan idari izin açıklaması!

Paylaş
İstanbul’da memur ve işçiler bugün  (11 Mart) izinli mi? Vali Yerlikaya’dan idari izin açıklaması!

İstanbul’da çalışan memur ve işçiler Valilikten gelen açıklamalara kilitlenmiş durumda. İstanbul’da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde birçok önlem alındı. Vali Yerlikaya son açıklamasında memur ve işçiler için idari izin açıklamasında bulundu…

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle alınan tedbirler arasında güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart’ta günü idari izinli sayılmalarına kararı da vardı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bugün alınan yeni kararları kamuoyu ile paylaştı. Peki, İstanbul’da memur ve işçiler yarın da izinli mi? İşte, Vali Yerlikaya’nın idari izin açıklaması!

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA MEMUR VE İŞÇİLER BUGÜN (11 MART) İZİNLİ Mİ?

İstanbul'da, asgari personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer çalışanlar bugün (11 Mart) idari izinli sayılacak.

VALİ YERLİKAYA ALINAN ÖNLEMLERİ ANLATTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD'da İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, "Hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru için gerekli idari tedbirleri aldık. İlgili tüm kurumlarımız 24 saat görevlerinin başında. 22 bin 372 personel, 4457 araç, Jandarma'da 87 noktada 435 timde görevli 2554 personel, Emniyet'te 240 noktada 373 Trafik, 1917 asayiş ekibi ile 24 bin 520 personel ile gerekli güvenlik tedbirlerini aldık" dedi.

Yerlikaya, "Eğitime 14 Mart'a kadar ara verdik. Güvenlik, sağlık, ulaşım dışındaki görev alan personelin bugün idari izinli olmasını kararlaştırmıştık. Gece saat 04:00 itibariyle Anadolu ve Trakya'dan gelen TIR ve kamyonların şehir içi girişini durdurduk. Meteoroloji'den aldığımız veriler ışığında bugün saat 10:40 itibariyle hala devam ediyor, geçişlerine izin veriyoruz. Hava koşulları müsaade ettiği sürece geçişlerine izin vereceğiz. İki yeni karar daha aldık. Kamu kurumlarında hamile ve engelliler 11 Mart günü idari izinli sayılacak. Bugün saat 19:00 itibariyle motosiklet ve scooterlerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecek, motokuryelik yapılmayacaktır. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım, toplu taşıma araçlarını tercih edelim" dedi.

Haberin Devamı