Spor 45 yıllık kulübün ismi değişiyor

45 yıllık kulübün ismi değişiyor

Paylaş
45 yıllık kulübün ismi değişiyor

Diyarbakır'ın ilk spor kulübü ve 45 yıllık mazisi olan Diyarbakırspor'u kurtaracak formül hayata geçirildi

Mevcut derneğin adı Yıldızspor olarak değiştirilirken, boşa çıkan Diyarbakırspor adı Yeni Diyarbakırspor tarafından Dernekler Müdürlüğü’nce onaylandı. TFF’nin, onay vermesi durumunda Yeni Diyarbakırspor’daki ‘Yeni’ kelimesinin kalkarak ‘Diyarbakırspor A.Ş’ olarak yoluna devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Son yıllarda göreve gelen yönetimlerin bataklığa sürüklediği ve son 4 yılda ligden düşerek Bölgesel Amatör Ligi’ne kadar gerileyen, bu lige de katılamayarak tarihinde bir başka ilki yaşayan Diyarbakırspor’u kurtaracak formül için ilk önemli adım atıldı.

Şehmus Şenyiğit başkanlığındaki son yönetim kongrede karar alarak 1968 yılında Dicle ve Yolspor’un birleşmesiyle kurulan Diyarbakırspor’un adını Yıldızspor 21 olarak değiştirirken, bu karar İl Dernekler Müdürlüğü tarafından onaylandı. Diyarbakırspor ismi için Dernekler İl Müdürlüğü’ne başvuran Yeni Diyarbakırspor, daha önce misyonunu üstlendiğini açıkladığı Diyarbakırspor’un isim hakkını aldı.

Böylece, bundan sonra kimse Diyarbakırspor ismini alamayacak. TFF’nin daha sonra onay vermesi halinde ‘Yeni’ kelimesi kalkacak ve Yeni Diyarbakırspor yoluna ‘Diyarbakırspor A.Ş’ olarak devam edecek.

Haberin Devamı