Spor 'Alkollüydüm, Şakar'a sıktım'

'Alkollüydüm, Şakar'a sıktım'

Paylaş
'Alkollüydüm, Şakar'a sıktım'

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın silahla ayağından vurulmasıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden biri, 'Alkollüydüm, gittim tetiği çektim' dedi

Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar, 22 Ocak Pazar günü saat 02.30 sıralarında evinin bulunduğu sokakta arkasından yaklaşan bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu sağ topuğundan yaralanmıştı.

Kaçan siyah montlu saldırganın bulunması için çalışmaları sürdüren Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 100’e yakın güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Önceki gün, Trabzon’un Bahçecik Mahallesi’nde yapılan operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı, 1 kişi Emniyet’teki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Olayda kullanılan silah ve kar maskesi ise, Bahçecik Mahallesi’nde bir fındık bahçesinde gömülü bulundu.

Haberin Devamı

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Emniyet Müdürlüğü’nde 2 gün sorgulanan Önder Öztürk, Muhammet Apaydın, Özcan Fukul, Fatih Bulut ve Cemil Hacıismailoğlu, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Adliye’ye sevkedildi ve sonra tutuklandı. Polis ekipleri, şüphelilerin adliyeye çıkarılması öncesi çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye etrafında görülen şüpheli görülen kişiler, kimlik sorgulamaları yapıldıktan sonra bölgeden uzaklaştırıldı.

Şüphelilerden Özcan Fukul’un, olay sırasında tetiği çektiğini itiraf ettiği öne sürülürken, sorgusunda, "Alkollüydüm. Gittim ve tetiği çektim" dediği ancak nedeni hakkında bilgi vermediği belirtildi.

Olayda kullanılan silah ve kar maskesi de Özcan Fukul tarafından gömüldüğü ve bu kişinin gösterdiği yerde bulundu.

Haberin Devamı

'KIZLAR TRABZONSPORLUYMUŞ' MESAJI

Bu arada olay gecesindeki telefon kayıtlarının incelenmesi sonucu, Önder Öztürk ve Muhammet Apaydın arasında, "Kızlar Trabzonsporluymuş" ve "Misafir Nevzat Şakar" metinlerinin bulunduğu iki mesajın gönderildiği belirlendi. Adliyeye sevkedilen 5 kişinin, eski Akçaabat Sebatspor Başkanı Veli Sezgin’in ayağından vurulması, eski Trabzonsporlu futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke’nin ev, araba ve işyerlerinin kurşunlanması olayında da gözaltına alındıkları kaydedildi. 5 şüpheli savcılık sorguları ardından nöbetçi mahkemeye sevkedilecek.

6 YILLIK HESAP ÇIKTI

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın vurulması olayıyla ilgili tutuklanan 5 kişiden biri olan ve silahı ateşlediğini itiraf eden Özcan Fukul’un mahkemedeki ifadesinde, "Hakan Süleymanoğlu arkadaşımdır. Hakan Süleymanoğlu, Trabzonspor yüzünden ağır cezalara çarptırılmıştır. Hakan bu cezaları haketmiyor. Bu cezalar benim gücüme gittiği için ben de gidip bu olayı yaptım. Olay sonrasında montu yakarak yok ettim. Silahı ve kar maskesini gömdüm. Pişman değilim" dediği ileri sürüldü. Şüphelilerin, ’genel güvenliği tehlikeye sokmak, tasarlayarak silahla adam yaralamak, delilleri yok etmek ve karartmak, suçu ve suçluyu bildirmemek ve 6136 sayılı yasaya muhalafet’ suçlarından tutuklandığı belirtildi.

ERZURUM’DA YARGILANMIŞTI


Tutuklananlardan Özcan Fukul’un ifadesinde söz ettiği Hakan Süleymanoğlu’nun adı, 31 Ocak 2006’da eski Trabzonsporlu futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke’nin ve eşlerinin işyeri ve otomobillerinin kurşunlanması olayıyla gündeme gelmişti. Süleymanoğlu’nun Gökdeniz’den 500 bin dolar haraç istediği, para verilmeyince de kurşunlama olayını yaptığı belirlenmişti. Süleymanoğlu, Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve iş yerlerinin kurşunlanması, Gökdeniz Karadeniz’den 500 bin dolar haraç istenmesi ve resepsiyon görevlisi Müjdat Üçüncü’nün öldürülmesi olaylarıyla ilgili olarak yargılandığı davada Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir kez ömür boyu ve 42 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Nevzat Şakar’ın vurulması olayında tutuklanan Fatih Bulut da Hakan Süleymanoğlu ile birlikte yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezası almış, ancak tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti.

Haberin Devamı

Fatih TURAN-Osman ŞİŞKO/TRABZON, (DHA)

Haberin Devamı