Basketbol NBA All-Star'da tarihi gece! Sayı rekoru kırıldı
Paylaş
NBA All-Star'da tarihi gece! Sayı rekoru kırıldı

NBA'de bu hafta All-Star heyecanı yaşandı. Çaylaklar maçıyla başlayan heyecan yetenek, smaç ve üçlük yarışmasıyla devam etmişti Dün gece ise organizasyonun son ayağı olan NBA All Star maçı yapıldı. Giannis Antetokounmpo ile LeBron James'in takımlarının karşılaştığı maçta All Star tarihinin sayı rekorunu Jayson Tatum kırdı.

 

NBA All-Star organizasyonu 72. kez düzenlendi. ABD'nin Salt Lake City şehrindeki Utah Jazz takımına ev sahipliği yapan Vivint Arena’da oynanan maçta Giannis Antetokounmpo ile LeBron James'in kaptanlık yaptığı takımlar karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

NBA'de heyecanla beklenen maç öncesi kaptanlar LeBron James ve Giannis Antetokounmpo, takımlarını kurdular. 22 oyuncudan oluşan havuzdan sırayla kendi ekiplerini kuran iki yıldız isimden LeBron James, tercihini şu şekilde kullandı: Anthony Edwards, Jaylen Brown, Paul George, Tyrese Haliburton, Julius Randle, De’Aaron Fox, Jaren Jackson Jr., Joel Embiid, Kyrie Irving, Luka Doncic, Nikola Jokic.

Yunan yıldız Giannis Antetokounmpo ise Jayson Tatum, Ja Morant, Donovan Mitchell ve Lauri Markkanen'i ilk beşine alırken, kadrosunu Damian Lillard, Jrue Holiday, Shai Gilgeous-Alexander, DeMar DeRozan, Pascal Siakam, Bam Adebayo, Domantas Sabonis isimleriyle oluşturdu.

Boston Celtics'in yıldızı Jayson Tatum, mücadelede adeta alev aldı. Yıldız basketbolcu karşılaşmayı 55 sayı, 10 ribaund ve 6 asistle tamamlarken NBA tarihine geçti. 10 üçlük isabeti bulan Tatum, NBA All-Star tarihinin bir maçta en fazla sayı atan oyuncusu olmayı başardı. Tatum aynı zamanda "Kobe Bryant MVP Ödülü"nü de kazandı.

Haberin Devamı

Helikopter faciasında hayatını kaybeden Kobe Bryant ve kızı Gigi için de bir anma töreni hazırlandı. Kobe'nin vefatı sonrası ailesiyle yakından ilgilenen Pau Gasol de onları yalnız bırakmadı.