Spor Brüksel'i fethedelim

Brüksel'i fethedelim

Paylaş
Brüksel'i fethedelim

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Belçika ekibi Union Saint Gilloise’ya konuk olacak. Sarı-lacivertliler, başkent Brüksel’de oynanacak mücadelede formda rakibi karşısında 14 Mart’taki rövanş için avantajlı skor arayacak.

Ligde nefes nefese devam eden şampiyonluk yarışına kısa bir ara veren Fenerbahçe, bugün Avrupa arenasına çıkıyor. Avrupa’da yoluna devam eden tek Türk takımı olan sarılacivertliler, Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Union Saint Gilloise’ya konuk olacak. Başkent Brüksel’deki Anderlecht Stadı’nda saat 23.00’te başlayacak ve Exxen’den yayınlanacak mücadeleyi Portekizli hakem Joao Pinheiro yönetecek.

Haberin Devamı

Kanarya, Play- Off turunda E.Frankfurt’u eleyen ve Belçika Ligi’nde en yakın rakibi Anderlecht’in 8 puan önünde lider olan rakibi karşısında rövanş için avantajlı skor arayacak. Belçika ekipleriyle daha önce 8 maça çıkan Fenerbahçe, Union Saint Gilloise ile ilk kez karşılaşacak. Konferans Ligi’nde 15. sınavına çıkacak olan sarı-lacivertlilerin bu organizasyonda 14 galibiyet, 4 de mağlubiyeti bulunuyor. Rövanş, 14 Mart Perşembe günü Ülker Stadı’nda oynanacak.

Fenerbahçe, Union Saint Gilloise maçı öncesi taraftarlarına uyarıda bulundu. Yapılan bilgilendirmede, yaşanacak herhangi bir tribün olayı (meşale yakılması, sahaya yabancı madde atılması vb.) neticesinde bir sonraki deplasman maçına seyirci alınmayacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

KOLAY OLMAYACAK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kritik mücadele öncesi temkinli konuştu. Rakibin bu sezon sahasında Avrupa maçı kaybetmediğini vurgulayan deneyimli hoca, “İşimiz kolay olmayacak” dedi. Kartal, “Öncelikli hedefimiz rövanş için avantajlı skor elde etmek olacak. Kazanamazsak bile kaybetmemeliyiz. Rakibimiz çok formda ve tehlikeli oyuncuları var. Onlar için özel önlem alacağız. Buraya savunma yapmaya gelmedik, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Turu geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

ÜLKE PUANI İÇİN ÖNEMLİ

Fenerbahçe, Avrupa’daki tek takımımız olduğu için alacağı sonuçlar ülke puanı için büyük önem taşıyor. Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım için sezonu ilk 10 sırada bitirmek büyük önem arz ederken, Avrupa’da yoluna 3 takımla devam eden Çekya, Türkiye için tehdit oluşturuyor.