Spor Bursaspor'un rakibi Anderlecht

Bursaspor'un rakibi Anderlecht

Paylaş
Bursaspor'un rakibi Anderlecht

Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turu rakibi Belçika'nın Royal Sporting Club Anderlecht kulübü oldu.

Belçika ekibi normal sezonu 1. bitirerek şampiyonluk grubuna katılmayı hak kazandı ve bu grubu 3.sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan katıldı.

Royal Sporting Club Anderlecht, Brüksel Başkent Bölgesi'nin Anderlecht şehrinde yer alan futbol kulübü. Avrupa şampiyonalarında elde ettiği 5 kupanın yanı sıra, Belçika 1. Ligi'ndeki 30 şampiyonluğu ile Belçika futbolunun en başarılı futbol kulübüdür.

Kulüp 1908'de kurulmasına karşın, ilk kupasını 1947 yılında kazanmıştır. Kulüp 1935-36 sezonundan bu yana Belçika 1. Ligi'nde yer almaktadır. UEFA Avrupa Ligi'nde 112 maç oynayan mor beyazlılar 53 galibiyet 29 beraberlik ve 30 yenilgi aldı.

Anderlecht geçtiğimiz sezon başında, lig şampiyonu olarak önce Devler Ligi Ön Elemeri playoff turunda Partizan'a elenerek Avrupa Ligi'ne geçmiş burada ise gruplardan çıktıktan sonra 2.turda Ajax'a elenerek Avrupa macerasına nokta koymuştu.

Geçtiğimiz hafta başlayan Belçika Pro Ligi'nde Anderlecht ilk hafta deplasmanda ligin yeni ekiplerinden OH Leuven'e 2-1'lik skorla yenildi.

Anderlecht ayrıca yeni sezon hazırlıkları kapsamında Gençlerbirliği ile 23 Temmuz tarihinde hazırlık maçı yapıp 1-0 galip gelmişti.

Haberin Devamı