Spor Ciritin altın çocuğu Fatih Avan

Ciritin altın çocuğu Fatih Avan

Paylaş
Ciritin altın çocuğu Fatih Avan

Finladiya'nın başkenti Helsinki'de başlayan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda en büyük madalya umudumuz Fatih Avan ile "Atletizm Dünyası"ndan Şevket Furkan Erbay görüştü

Geleneksel bir savaş aracından esinlenilerek oluşturulan klasik atletizm branşı cirit atmada kırmızı-beyaz'ı ana renkler arasına sokan Fatih Avan, baş döndürücü yükselişine rağmen alçakgönüllülüğünü koruyor. Çok sevdiği Fenerbahçe formasıyla yarışan madalya arefesindeki Avan, en geniş söyleşisini Atletizm Dünyası'nda verdi.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası var önünde. Malum, Helsinki'de madalya, olimpiyattakiyle eşdeğer gibi. Çünkü ciddi atıcıların tamamına yakını Avrupalı.

Aynen öyle. Avrupa Şampiyonası'nda 85-86 atarsam, madalya kesin gibi. Buna çalışıyorum. Bizim kuşağımız gayet iyi atıcılardan oluşuyor. Alman Till Wöschler var. Rus Dimitri Tarabin, Çek Jakub Vadlejch, 88 doğumlu Ukraynalı Avramenko var. Bu saydıklarım hep 83-85 arası atıyor. Rekabet yüksek yani... Bizim bir üstümüzde ise Viteszlav var (Vesely) tek başına.

Tero Pitkamaeki'yi nasıl değerlendiriyorsun? Atışları çok düştü sanki son dönemde...

Onlar çok deneyimli sporcular. Ciritte bir 85 atarsın, ardından 77 atarsın. Dengesizdir. Tero tekrar yükselemeyebilir. Son yıllarda bir türlü istikrarlı atamadı. Belki de kişisel bir problemi olabilir.

Haberin Devamı

Dalının dünya rekortmeni Jan Zelezny ile tanıştın mı?

20 yaşında Kaunas'taki U-23 Avrupa Şampiyonası'nda yedinci olmuştum. O zaman gördüm onu. Çok heyecanlanmıştım. Yanına gidip tanışma fırsatı buldum.

Röportajın devamı ATLETİZM DÜNYASI dergisinde