Diğer Sporlar Milli tenisçi İpek Soylu 26 yaşında tenisi bıraktı
Paylaş
Milli tenisçi İpek Soylu 26 yaşında tenisi bıraktı

Türkiye'ye teniste ilkleri yaşayan İpek Soylu 26 yaşında kortlara veda etti. İpek Soylu yaptığı açıklamayla tenisi bıraktığını duyurdu.

 

Milli tenisçi İpek Soylu 26 yaşında tenis kortlarına veda etti. 2021 yılında yaptığı açıklamada, "Hedefim Wimbledon" diyen Soylu, aradan geçen 1 yılda karar değiştirdi. Son dönemde sakatlıklarla boğuşan sporcu kariyerini noktaladı.

Haberin Devamı

Soylu 2012 yılında Wimbledon gençler kategorisi teklerde ana tablo oynayarak bunu başaran ilk Türk raket olarak tarihe geçmişti.
Milli sporcu, 2014 Amerika Açık Çiftler Kızlar kategorisinde İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte şampiyonluk yaşamış ve Türk tenis tarihinde grand slam turnuvası şampiyonluğu yaşayan ilk ve şimdilik tek sporcu unvanını kazanmıştı.
Soylu yaptığı açıklamada şunları yazdı:

Tenis bana çok erken yaşta emek vermeyi, mücadele etmeyi, davranışlarımın ve sonuçlarının sorumluluğunu almayı öğretti. Dünyanın her kıtasında bulunmamı, işimi en iyi seviyelerde, işinde en iyi olan insanlarla bir arada yapmamı, harika insanlarla bağ kurmamı sağladı. Fiziksel ve mental bana en iyi duyguları yaşatırken bazı zamanlarda da en zor duyguları hissettirdi. 20 sene boyunca oluşturduğum kariyerime dönüp baktığımda iyi ki her saniyesinde var oldum, her saniyesinde 'elimden geleni yaptım' diyorum. Profesyonel tenis kariyerimi noktalarken 20 yıllık bu tecrübemi yeni hedefler ve yeni çalışmalar için kullanacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Başta kendim olmak üzere, aileme ve kariyerim boyunca desteğini ve sevgisini eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı