Spor Fenerbahçe muhteşem geri dönüşle Olympiakos'u devirdi

Fenerbahçe muhteşem geri dönüşle Olympiakos'u devirdi

Paylaş
Fenerbahçe muhteşem geri dönüşle Olympiakos'u devirdi

İlk yarısının oldukça çekişmeli geçtiği maçta Fenerbahçe, üçüncü çeyrekteki kötü hücum performansı sebebiyle son çeyreğe geride girse de son çeyrekteki harika savunma performansı sayesinde inanılmaz bir geri dönüş yaptı ve sahadan 67-64 galip ayrıldı

Vassilis Spanoulis’in yokluğunda sorumluluk alan Erick Green, maçı başını domine ederken, sayılarıyla Olympiakos’un 0-7 öne geçmesini sağladı. Olympiakos’un serisini Bogdanovic ile bozan Fenerbahçe, Datome’nin de sayılarıyla televizyon molasına gidilirken skoru 11-13‘e getirdi.

Televizyon molasından sonra Fenerbahçe’nin rüzgarını pota altında Khem Birch’i kullanarak kesen Olympiakos, son bölüme 18-22 önde girdi. Son bölümde hücumda Bogdanovic ile ayağa kalkan Fenerbahçe, periyotun sonunda rakibini yakaladı ve ilk çeyrek 22-22 eşitlikle başladı.

İkinci çeyreğe çok hızlı başlayan Fenerbahçe, pota altını karartırken, hücumda da Bogdan Bogdanovic’in arka arkaya 8 sayısıyla skoru 30-26‘ya getirdi. İkinci çeyrekte iki takım da hücumda üretmekte zorlanırken,

iki takım da sayılarının büyük bir kısmını faul çizgisinden buldu ve son iki dakikya 38-34 eşitlikle girildi. Çeyreğin sonunda da iki takım skor üretmekte zorlanırken, Fenerbahçe, Ekpe’nin basketiyle soyunma odasına 40-34 önde girdi.

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf Olympiakos olurken, Yunan ekibi Kostas Papanikolaou’nun arka arkaya üçlükleriyle skoru 42-42′ye getirdi ve Zeljko Obradovic’e mola aldırdı. Moladan sonra da hücumda çok fazla hata yapan Fenerbahçe, Olympiakos’un hızlı hücum sayılarına da engel olamayınca skor 45-51‘ye geldi.

Hücumda üretmekte çok zorlanan Fenerbahçe, sadece faul çizgilerinden 2 sayıyla buldu. Hücumda Kostas Papanikolaou ve Erick Green ile sayılar bulan Olympiakos, son çeyreğe 47-56 önde girdi.

Son çeyreğe hücumda daha iyi başlayan Fenerbahçe, Bogdan Bogdanovic ve Bobby Dixon’ın sayılarıyla skor buldu ve skoru 54-60‘a getirerek Olympiakos’a mola aldırdı.

Moladan sonra da harika savunma yapan Fenerbahçe, Olympiakos’a 3 dakika boyunca sayı şansı vermezken, Kalinic’in sayılarıyla skoru 58-60‘a getirdi. ,

Moladan sonra da harika dönen Fenerbahçe, önce Bogdanovic, sonra da Datome’nin üçlükleriyle skoru 65-60‘a getirdi. Son bölümde farkı koruyan Fenerbahçe, sahadan 67-64 galip ayrıldı.

Haberin Devamı