Spor Fırtına avcısı

Fırtına avcısı

Paylaş
Fırtına avcısı

18 yaşındaki futbolcunun attığı gollerle zafere uzanan Kartal, 3 maç aradan sonra kazanıp lig üçüncülüğü yolunda önemli bir adım attı. Art arda 4. yenilgisini yaşayan Abdullah Avcı’nın öğrencileri ise taraftarını kahretmeyi sürdürdü.

Süper Lig’de üçüncülük yarışını yakından ilgilendiren derbide kazanan Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, sahasında Trabzonspor’u 2-0 yenip üç maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi. Bordo-mavililer ise üst üste 4. yenilgisini yaşayıp taraftarını kahretti. Maçta ilk pozisyona giren takım Trabzonspor oldu. 3. dakikada Trezeguet ortaladı, Enis’in kafa şutu yandan auta gitti. Genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda Beşiktaş, golü devre bitimine yakın buldu.

Haberin Devamı

Rashica’nın pasında topla buluşan Semih, yaklaşık 25 metre mesafeden attığı golle Kartal’ı 1-0 öne geçirdi. 51’de sağdan ceza sahasına giren Mehmet Can’ın şutu üstten auta gitti. 62’de Semih, bir kez daha sahneye çıktı. 18 yaşındaki futbolcu, art arda 3 Trabzonlu oyuncuyu geçip kaleci Uğurcan’ı avladı ve farkı 2’ye yükseltti: 2-0. 75’te sağdan gelen Visca, Trezeguet’e ‘al da at’ dedi ama Mısırlı, yüzde 100’lük pozisyonu kaçırdı. 89’da karşı karşıya pozisyonda Mert, Trezeguet’ye geçit vermedi. Kalan bölümde sonuç değişmedi ve Beşiktaş, sahadan zaferle ayrılan takım oldu.

İLK YARIDA TEK İSABET GOL OLDU

İki takım da derbinin ilk yarısında pozisyon üretmekte zorlandı. Siyah-beyazlılar, 45 dakikalık bölümü 2, bordo-mavililer ise 5 şutla tamamladı. İlk devrede iki takım adına kaleyi bulan tek isabetli şut golle sonuçlandı.

Haberin Devamı

SVENSSON SAKATLANDI

Kartal’da sakat futbolcular kervanına Svensson da katıldı. Norveçli sağ bek, 67. dakikada yerini Onur Bulut’a bıraktı. 30 yaşındaki futbolcunun sakatlığının ne derecede olduğu yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

SEMİH PARLIYOR

genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz hafta Sivas deplasmanında görev yapmamıştı. İyileşen 18 yaşındaki futbolcu, dün ilk 11’de sahaya çıktı. Semih, 44. dakikada attığı müthiş golle takımını öne geçiren isimdi. Bu gol siyah-beyazlıların ligde 3 hafta aradan sonra attığı ilk gol oldu. 62’de bir kez daha ağları havalandıran yıldız oyuncu, son 7 maçta 7 gol ve 1 asistle parladı.