Spor Fransa Hırvatistan Dünya Kupası final maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Fransa Hırvatistan Dünya Kupası final maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Paylaş
Fransa Hırvatistan Dünya Kupası final maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Fransa Hırvatistan maçı muazzam bir karşılaşmaya sahne olacak. Nefesler tutuldu futbolla ilgisi olmayanlar bile bu maçı bekliyor. Peki, Fransa Hırvatistan Dünya Kupası final maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki bir aylık serüven sona eriyor. Futbolseverler nefeslerini tuttu bu karşılaşmanın başlama saatini bekliyorlar. Turnuvada C Grununda mücadele edip 2 galibiyet 1 beraberlik aldıktan sonra Arjantin, Uruguay ve Belçika gibi güçlü rakipleri eleyip finale çıkan Fransa; D Grubun'da 3'te 3 yapıp ardından Danimarka, Rusya ve İngiltere'yi kupadan saf dışı bırakan Hırvatistan ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

FRANSA HIRVATİSTAN MAÇI SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Fransa Hırvatistan Dünya Kupası final maçı bu akşam saat 18.00'de başlayacak. Karşılaşma Moskova'daki Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak. Mücadele TRT 1'den naklen ve şifresiz yayınlanacak.

Fransa Hırvatistan maçını başlar başlamaz aşağıdaki linkten canlı izleyebilirsiniz.

TRT 1 CANLI İZLE

MUHTEMEL 11'LER

Fransa: Lloris Pavard Varane Umtiti Hernandez Kante Pogba Matuidi Mbappe Griezmann Giroud

Hırvatistan: Subasic Vrsaljko Lovren Vida Strinic Brozovic Rebic Modric Rakitic Perisic Mandzukic

Final öncesi önemli notlar...

Kupa tarihinde son üç final de uzatmalara gitti. Turnuva tarihinde kupayı kazanan ülke sadece iki kez penaltılarla belirlendi (1994 Brezilya galip, 2006 İtalya galip).​

Haberin Devamı

Olivier Giroud, 2018 Dünya Kupası’nda Fransa formasıyla sahada kaldığı 465 dakikada rakip kaleye isabetli şut çekemedi. 1966’dan bu yana aynı turnuvada isabet bulamadan en çok şut çeken oyuncu Giroud (13).

Fransa, 2018 Dünya Kupası’nda sadece 9 dakika 12 saniye skor olarak geride oynarken; Hırvatistan gruptan çıktıktan sonra oynadığı üç maçta da geriye düştü.

Antoine Griezmann, Fransa formasıyla büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı dokuz eleme turu maçında 11 gole doğrudan katkı sağladı. Horozlar adına son 50 yılda onun kadar gol katkısı yapabilen oyuncu yok.

Fransa’nın genç yıldızı olarak kupaya damgasını vuran Mbappe, Pele’den (1958) bu yana bir Dünya Kupası finalinde gol atan ilk 20 yaş altı oyuncu olmak için sahaya çıkıyor.

Maçın hakemi Nestor Pitana

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa ile Hırvatistan arasında oynanacak final maçını Arjantinli hakem Nestor Pitana yönetecek.

FIFA’nın açıklamasına göre Moskova’daki Luzhniki Stadı’nda 15 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de başlayacak karşılaşmada, Nestor Pitana’nın yardımcılıklarını Hernan Maidana ve Juan Pablo Belatti yapacak.

Müsabakanın dördüncü hakemi ise Hollanda Futbol Federasyonundan Bjorn Kuipers oldu.

Ali Koç ve Fikret Orman final için Rusya'da

Beşiktaşlı Vida’nın Hırvatistan Milli Takımı ile finale yükselmesinin ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Rusya’da mücadeleyi izleyeceğini belirtmişti. Dev karşılaşmayı yerinde takip etmek için Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da Rusya’ya gideceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Dalic: En büyük maç​

Hırvatistan’a tarihinde ilk kez Dünya Kupası finali oynatmayı başaran teknik direktör Zlatko Dalic, final öncesi düzenlediği basın toplantısında iddialı konuştu. Daha önce ülkesinin Fransa’ya karşı hiç kazanamadığını belirten Dalic, “Ancak istatistikler ve rekorlar şu an için geride kalmış durumda. Rakip kim olursa olsun zaten bizim amacımız, sahaya çıkıp hedefimiz olan kupayı kazanmak. Birçok oyuncum Şampiyonlar Ligi’nde sahne aldı ama bu kariyerlerinin en büyük maçı olacak” dedi. Turnuvanın en iyi oyuncusuna verilen Altın Top ödülünün favorisi kaptan Luka Modric ise “Elbette favori olarak gösterilmek güzel. Ancak ben takımın başarısına odaklandım ve şampiyon olmak istiyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Deschamps: Artık daha iyiyiz​

Euro 2016’nın ardından 2 sene sonra Dünya Kupası Finali’ne kalan Fransa’da teknik direktör Didier Deschamps, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak bu kupayı Mario Zagallo ve Franz Beckenbauer’in ardından kaldıran 3. isim olmak istiyor. Finalde ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Deschamps, “Çok önemli bir karşılaşma. Euro 2016’daki finalden sonra artık hem zihinsel hem de fiziksel olarak daha iyi durumdayız. Kazanmak için her şeyi yapacağız” diye konuştu. Tecrübeli hoca, takımda Afrika kökenli oyuncuların fazla olmasıyla ilgili olarak da, “Onlar Fransız ve bu takımda forma giydikleri için kendileriyle gurur duyuyorlar” yorumunu yaptı. Takım kaptanı kaleci Hugo Lloris de, “Kesinlikle kariyerimizin en önemli karşılaşmasına çıkacağız” dedi.

Beş futbolcu için seferberlik

Fransa ile oynanacak final maçı öncesi Hırvatistan’da sağlık ekibi adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Alınan bilgiye göre İngiltere’yle oynanan yarı finalin ardından Vrsaljko, Rebic, Lovren, Rakitic ve kaleci Subasic’in sakatlıkları bulunduğu öğrenildi. Bu 5 futbolcu için Hırvat cephesinde tedavi sürecinin tüm hızıyla sürdüğü ve oyuncuların finale yetiştirileceği bildirildi.

Haberin Devamı

İşte kupa primi: 300’er bin Euro

1998’de Dünya Kupası’nda şampiyon olan ve bir kez daha 1 numara olma şansını yakalayan Fransa’da şampiyonluk primi, kişibaşı 300’er bin Euro (1.7 milyon TL) olarak belirlendi. Ayrıca Horozlar’da sahaya çıkan her oyuncuya 20’şer bin Euro (113 bin TL) veriliyor. Hatırlanacağı gibi Kylian Mbappe, kazanacağı tüm primleri yardım amaçlı olarak kullanacağını açıklamıştı. Tarihinde ilk kez final oynayacak Hırvatistan’da ise şampiyonluk ve diğer bonuslarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Nike firmasından mutlusu yok!

Dünya Kupası, aynı zamanda markaların da savaşı oldu. Kupa öncesi spor dünyasının iki büyük firması olan Nike ile Adidas’ın kapışmasında Nike’ın yüzü güldü. Finalde karşılaşacak iki takım Fransa ve Hırvatistan, Nike ürünlü formalarla sahada yer alacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan şirketin pazarlamadan sorumlu başkanı Elliot Hill, “Son 4’e kalan ülkelerden 3’ü (Belçika hariç; Adidas giyiyor.) bizimle çalışıyor. Bu yüzden çok mutluyuz” dedi. Kupada 12 takım Adidas, 10 takım ise Nike giydi.

'Ben az gol atayım biz kazanalım'

1998’den sonra tekrar Dünya Kupası’nı kazanma şansını elde eden Fransa’nın en önemli yıldızlarından biri olan Antoine Griezmann, Hırvatistan’la oynayacakları final maçına esprili bir şekilde yaklaştı. Euro 2016’yı finalde Portekiz’e kaybettiklerini hatırlatan Griezmann, “O turnuvada gol kralı olmuştum ancak şampiyon olamamıştık. Eğer daha az gol atmam bize yarayacaksa, elbette gol atmam” ifadelerini kullandı. Teknik direktör Didier Deschamps’ın taktiği belirlediğini belirten 27 yaşındaki forvet, “Hocamız ne derse, sahada onu yapmaya çalışacağız. Hırvatistan çok iyi bir takım. Luka Modric ve İvan Rakitic gibi teknik anlamda çok güçlü oyuncuları bulunuyor. Muhtemelen hocamız, onlara karşı gerekli önlemleri alacaktır” yorumunda bulundu. Paul Pogba da, “Favori biz değiliz. Önümüzde bir 90 dakika belki de daha fazlası olacak. Hırvatistan, komple çok iyi bir takım” diye konuştu.

'Modric bu kupanın en iyi oyuncusu'

Finaldeki rakibi Fransa’nın ev sahibi olduğu 1998 Dünya Kupası’nda üçüncü olarak bu kupadaki en büyük başarısını elde eden Hırvatistan, Rusya’da ilk kez final oynama şansını yakaladı. 1998 yarı finalinde 2-1 yenildiği Fransa’dan rövanşı da almak için sahaya çıkacak Hırvatlar’ın hocası Zlatko Dalic, takımın en önemli yıldızı kaptan Luka Modric’e övgüler yağdırdı. Dalic, “Benim için dünyanın en iyi oyuncusu Lionel Messi ve ona yakın olarak da Neymar. Ancak bu turnuva için söyleyebileceğimiz tek isim Modric. Real Madrid’le harika bir sezonu geride bıraktı ve pazar günkü final maçının sonucu ne olursa olsun, turnuvanın en iyisi o olmalı. 33 yaşında olmasına rağmen uzatmanın 115. dakikasında bile depar atıyor” dedi. Modric, şu ana kadar oynanan maçlara baktığımızda toplamda 63 kilometre koştu ve bu alanda zirvede yer alıyor.

Fransa sürprize izin vermedi

C Grubu’nda Avustralya ve Peru'yu yenip Danimarka ile berabere kalarak 7 puanla grubu lider bitiren Fransa, Son 16 Turu'nda Arjantin'le gol düellosu şeklinde geçen maçtan 4-3 galip ayrıldı. Çeyrek Finalde Uruguay’ı 2-0’lık net bir skorla eleyen Fransa, yarı finalde Belçika’yı 1-0'la geçerek finale yükselmeyi başardı.

Hırvatistan penaltılarla

D Grubu'nda Nijerya, Arjantin ve İzlanda'yla karşılaşan Hırvatistan üç maçta üç galibiyet alarak grubu lider bitirdi. Son 16 turunda Danimarka'yı; çeyrek finalde ise Rusya’yı penaltılar sonucunda eleyen Hırvatistan, yarı finalde İngiltere'yi uzatmada yenerek finalde Fransa'nın rakibi olmayı başardı.

Fransa 3. kez finalde

2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Belçika'yı 1-0 mağlup ederek adını finale yazdıran Fransa, tarihinde 3. kez bu başarıyı yakaladı. Fransızlar, 1998'de ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası'nda ilk kez finale yükselmiş ve Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğunu elde etmişti. Almanya'da 2006'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ikinci final başarısını yakalayan Fransa, penaltı atışları sonucunda İtalya'ya kupayı kaybetmişti.