Futbol 19 Aralık'ta başlayacak
Paylaş
19 Aralık'ta başlayacak

TFF yönetimi, Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından süresiz ertelenen lig maçlarının 19 Aralık’ta başlayacağını açıkladı. Süper Lig’de bu hafta sonu oynanması gereken karşılaşmalar 10 Ocak haftasına kaydırıldı.

Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından süresiz ertelenen Türk futbolunun akıbeti belli oldu. TFF yönetimi, dün yaptığı toplantının ardından tüm lig maçlarının 19 Aralık’ta yeniden başlayacağını duyurdu. Bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Büyükekşi, hafta sonu oynanması gereken maçların 10 Ocak haftasına ertelendiğini belirtip yaşanın süreçle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Olayın sorumluları hakkında yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır. PFDK perşembe günü (bugün) gereğini yaparak kararını açıklayacak. Disiplin talimatlarında devre arasında değişiklik yapacağız. Bu olayın tekrarlanmaması için ilave yaptırımlar ve para cezası getireceğiz. Önümüzdeki günlerde yabancı oyuncu kuralı ve birçok konu hakkında kulüplerle bir araya geleceğiz. Bu hakemleri biz getirmedik, hepsi vardı. Aralık sonunda MHK klasman yapacak. Kimseye ayrıcalık olmayacak. Yabancı hakem gündemimizde yok.”

Haberin Devamı

MELER BİZİM GURURUMUZ

Büyükekşi, Halil Umut Meler’in hakemliğe devam edeceğini umduğunu söyledi. Büyükekşi, “Halil Umut Meler, bizim için sadece bir hakem değil, uluslararası arenalarda kendisiyle iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz bir hakemimiz. UEFA’nın da FIFA’nın da çok sevdiği bir hakem. EURO 2024’te görev almasını bekliyoruz. Şu an hakemliği bırakması gibi bir durum yok” dedi.

TÜM TAKVİM BELLİ OLDU

TFF. Trendyol 1. Lig’de ertelenen 16. hafta maçlarının 19-20-21 Aralık’ta oynanmasına karar verdi. TFF 2. ve 3. Lig maçları da 19-20 Aralık’ta oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 9-10-11 Ocak’ta oynanması planlanan 5. eleme turu karşılaşmaları 16-17-18 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

DERBİ TARİHİ AYNI

Haberin Devamı

Bu haftaki maçların 10 Ocak haftasına ertelenmesiyle derbi tarihi değişmedi. 18. haftadaki Fenerbahçe- Galatasaray derbisi, daha önce planlandığı gibi 24 Aralık’ta oynanacak.

BAKAN EL KOYDU

Kulüpler Birliği, dün önemli konuları masaya yatırmak için toplandı. Vakfın Maslak’taki ofisinde gerçekleştirilen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. Saat 14.00 sularında başlayan kritik toplantı akşam geç saatlere kadar sürdü. Bakan Bak, kulüp başkanlarıyla yaptığı görüşmede kulüplerin dilek ve isteklerini dinledi. Halil Umut Meler’e yapılan saldırının da ele alındığı toplantıda Türk futbolundaki kaosun nasıl önlenebileceği tartışıldı. Ayrıca yayın ihalesi, MHK ve TFF’nin kurulları hakkında da fikir alışverişi yapıldı.

AİLESİNE KAVUŞTU

Halil Umut Meler’in, Acıbadem Ankara Hastanesi’ndeki tedavisi sona erdi. Hastane çıkışı demeç vermeyen FIFA kokartlı hakem, aracına binmeden önce el sallamakla yetindi. Meler, polis eşliğinde karayoluyla İzmir’e gitti. Başhekim Dr. Mehmet Yörübulut, Meler’in sağlık durumu ile ilgili, “Gittiği yerde de kontrollerini olacaktır ama şu an gözündeki şişlik dışında herhangi sorunu kalmadı” dedi. İzmir’deki evinde çiçeklerle karşılanan Meler, sevenleriyle bir araya gelip 13 günlük çocuğuyla buluştu.

PORTEKİZ’DEN DAVET GELDİ

Portekiz Futbol Federasyonu, büyük jest olarak nitelenen sürpriz bir hamle yaptı. Federasyon, Türk hakemlerin Portekiz’de maç yönetmeleri için TFF’ye bir mektup gönderdi. Mektupta, “Yaşanan hakem saldırısı sonrası Türk hakemlere destek olmak ve rekabetin korunmasını sağlamak amacıyla Türk hakemlerini Portekiz’de görevlendirmeye hazır olduğumuzu bildirmek isteriz” cümlesine yer verildi.

Haberin Devamı

YENİ BAŞKAN MERT FIRAT

Ankaragücü’nde Faruk Koca’nın istifasının ardından yeni başkan belli oldu. Sarı-lacivertli yönetim, dün yaptığı olağanüstü toplantının ardından göreve oy birliği ile başkan vekili İsmail Mert Fırat’ın getirildiğini duyurdu.

CEZALAR AÇIKLANACAK

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yapacağı toplantının ardından yaşanan olaylar için verilen cezaları açıklayacak. Hem Ankaragücü’ne hem de Faruk Koca, Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin’e çok ağır yaptırım bekleniyor. Disipline tedbirli sevk edilen Cahit Şahin ve Mulla Ali Çetin ile tedbirsiz sevk olan Gülsen Yılmaz, Cengiz Gökay, Buğra Tanık, Osman Karabay, İsmail Develi, Burak Koca, Hakan Apaydın ve Ahmet Öztürk’ün de cezaları belli olacak

Haberin Devamı