Futbol 72 yıl sonra Berlin zaferi
Paylaş
72 yıl sonra Berlin zaferi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Almanya’yı Berlin’de 3-2 yenerek tarihi bir zafere imza attı. Milliler 1951’de yine Berlin’de 2-1 kazandığı maçtan tam 72 yıl sonra panzerleri bir kez daha kendi ülkelerinde yenmeyi başardı.

A Milli Takım, hazırlık maçında Berlin’de EURO 2024’ün ev sahibi Almanya’yı 3-2 mağlup etti. 1-0 geriye düştüğümüz maçta galibiyeti Ferdi, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı’nın (penaltı) golleri ile bulduk.

Haberin Devamı

EURO 2024 biletine cebine koyan Ay-Yıldızlı takımımız, dev turnuvanın ev sahibi Almanya’yı özel maçta Berlin’de 3-2 yendi. Montella, salı günkü Galler maçını düşünerek fazla şans bulamayan isimleri sahaya sürdü. Almanya henüz 5. dakikada golle buluştu. Sane ortasını yaptı. Havertz, ceza sahası içinde topa gelişine vurdu: 1-0. Golden sonra Almanya yarı sahasında kamp kurduk. 12’de Yusuf Yazıcı, 17’de genç Kenan Yıldız ile gol aradık. 38’de Abdülkerim’in uzun pasında Ferdi harika kontrol etti, sol çaprazdan harika bir gol attı: 1-1.

DEVRE BİTERKEN ÖNE GEÇTİK

Bu golden sonra da ataktık. Milli Takım’da ikinci maçına çıkan Kenan Yıldız 45+2’de yine sol çaprazdan harika bir vuruş ile Milli Takım’ı 2-1 öne geçirdi. Almanya ikinci yarıya da golle başladı. Hızlı atakta 49’da Füllkrug ile eşitliği sağladı: 2-2. Salih Özcan’ın 53’teki şutu direkten döndü. 70’te VAR görüntüleriyle penaltı kazandık. 71’de topun başına Yusuf Sarı geldi, tabelayı değiştirdi: 2-3.

Haberin Devamı

MONTELLA: FUTBOLLA DA ALKIŞI HAK ETTİK

Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Sadece galibiyet değil, oynadığımız futbolla da alkış aldık. Bizleri desteklemek için Berlin’e gelen Türk taraftarlarına güzel bir gece yaşattık” dedi. İtalyan teknik adam şunları söyledi: “Bu galibiyeti ne abartacağız, ne küçülteceğiz. Doğru yoldayız. Şimdi Galler’i yenerek gruptan lider çıkmayı düşünüyoruz. Bunu başaracağımızdan hiç kuşkum yok.”

GALİBİYET GOLÜ YUSUF SARI’DAN

Montella’nın çok güvendiği oyunculardan biri olan Yusuf Sarı, Almanya önünde ikinci yarıda şans buldu. Kazanılan penaltıyı atması için görevlendirilen Yusuf, Milli Takım’daki ilk golünü özel maçta Almanya’ya attı.

EMRE AKBABA SAKATLANDI

Milli Takım’da Almanya önüne ilk 11’de çıkan Emre Akbaba sakatlık yaşadı. Emre 35. dakikada yerini Abdülkadir Ömür’e bıraktı. Emre’nin tedbir amaçlı oyundan çıkarıldığı belirtildi.

4

Almanya ile 13’ü resmi, 8’i özel toplam 21 kez karşı karşıya gelmiştik. 3 maçı kazanmış, 14 kez yenilmiş, 4 maç da berabere bitmişti. 22. maçta gülen taraf olduk, galibiyet sayımız 4’e çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA KAPTAN İLKAY GÜNDOĞAN

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, sahaya kaptan olarak çıktı. İlk kez Türk Milli Takımı’na karşı forma giyen 33 yaşındaki İlkay yenilgiyi önleyemedi.

RESMİ TOP UĞURLU GELDİ

EURO 2024’ün resmi topu “Fussballliebe” (Futbol aşkı) dün mücadelede kullanıldı. İlk kez İtalya ile Kuzey Makedonya arasında oynanan EURO 2024 grup eleme karşılaşmasında kullanılan “Fussballliebe” futbolcular tarafından da beğenildi.

MONTELLA’DAN 8 DEĞİŞİKLİK

Vincenzo Montella, Galler maçını da düşünerek Almanya ile oynanan hazırlık maçında rotasyona gitti. Son Letonya maçı 11’inden 8 değişiklik vardı. Son maçın 11’inden sadece Abdülkerim Bardakçı, Ferdi ve İsmail Yüksek sahadaydı. Milli Takım’da Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder dışında eksik yoktu.

KENAN YILDIZ RESİTAL SUNDU

A Milli Takım’da bir yıldız doğuyor: Kenan Yıldız. Juventus’ta forma giyen 18 yaşındaki orta saha, Almanya’ya zor anlar yaşattı. Kenan kanattan yaptığı bindirmelerle hem pozisyona girdi hem arkadaşlarını pozisyona soktu. Attığı harika golle güzel oyununu taçlandırdı.

Haberin Devamı

BERLİN’DE EV SAHİBİ GİBİYİZ

Almanya ile Berlin’de oynadığımız hazırlık maçına gurbetçiler büyük ilgi gösterdi. Almanya kendi evinde misafir gibiydi. Gurbetçiler stadı,’Türkiye, Türkiye’ diye inletti. Taraftarımız gollerde büyük sevinç yaşadı.